MUSTANG MACH-E KARAKTERISTIKE

Od naprednih tehnologija za pomoć vozaču, do funkcija povezivanja sledećeg nivoa i inovativnih detalja dizajna: Mustang Mach-E pruža bez napora prijatno iskustvo vožnje usredsređeno na vas. Uđite u elegantnu, prefinjenu kabinu koristeći pametni ulaz bez ključa i E-Latch sistem. Kada uđete unutra, naći ćete mnoštvo naprednih tehnologija za poboljšanje vašeg potpuno električnog iskustva vožnje. Kao što je intuitivni sistem pogona sa jednom pedalom za glatku vožnju bez napora i tri režima vožnje koji se mogu izabrati koji fino podešavaju postavke performansi vozila. Dok funkcije povezivanja sledeće generacije kao što su FordPass Connect i Ford SINC 4A, omogućavaju vam interakciju sa svojim električnim SUV-om kao nikada ranije*.

ISKUSTVO VOŽNJE

REŽIMI VOŽNJE

Vaš Mustang Mach-E vam omogućava da svoje iskustvo vožnje prilagodite svom željenom stilu. Tri različita režima vožnje, aktivni, šapat i neukroćeni, menjaju zvukove motora, ambijentalno osvetljenje, pa čak i odziv vašeg električnog SUV-a kako bi savršeno odgovarali vašem raspoloženju. Ekskluzivno za Mustang Mach-E GT, Untamed Plus pojačava Mustang Mach-E režim Untamed Drive. Dizajniran za stazu, dodatno podstiče uzbuđenje kako bi pružio dugotrajnije uzbuđenje.

POGON JEDNOM PEDALOM

Mustang Mach-E ima napredni sistem pogona sa jednom pedalom. Skinite nogu sa napajanja i automobil automatski i glatko usporava. Energija koja se obično gubi usporavanjem takođe se ponovo preuzima i koristi za proširenje dometa baterije. Sistem znači da možete voziti koristeći jednu pedalu većinu vremena. Trebalo bi da koristite papučicu kočnice samo ako je potrebno naglo kočiti.

MAGNERIDE® AKTIVNA SUSPENZIJA

Podešavajući 1000 puta u sekundi, MagneRide® aktivno vešanje pomaže da Mustang Mach-E GT bude čvrsto pričvršćen za asfalt. MagneRide® amortizeri su punjeni pametnom magnetnom tečnošću, omogućavajući im da se brzo prilagode promenljivim uslovima površine. Rezultat je glatka vožnja koja uliva samopouzdanje.

ADAPTIVNI TEMPOMAT

Učinite lak posao sa gustim saobraćajem. Prilagodljivi tempomat sa Stop and Go omogućava vam da automatski održavate unapred podešenu udaljenost od vozila ispred vas. Može čak i da potpuno zaustavi vaš Mustang Mach-E u gustom saobraćaju, a zatim automatski ponovo ubrza do željene brzine.

Pre-Collision Assist - PREVENCIJA SUDARA

Pre-Collision Assist koristi kameru da skenira put ispred vas i upozori vas ako otkrije potencijalni sudar sa vozilom, pešakom ili biciklistom. Ako ne odgovorite na upozorenje na vreme, sistem može automatski da primeni do pune sile kočenja kako bi smanjio ozbiljnost ili čak eliminisao neke frontalne sudare.

INFORMACIONI SISTEM MRTVIH UGLOVA I UPOZORENJE O UNAPREĐENOM SAOBRAĆAJU

Daje vam dodatni par očiju. Upozorenje o unakrsnom saobraćaju pomaže pri izlasku iz prostora unazad, tako što vas upozorava ako otkrije vozila koja se približavaju sa bilo koje strane.

Slično, Informacioni sistem mrtvog ugla proverava da li su vozila skrivena u vašim mrtvim uglovima tokom vožnje. Sistem vas upozorava putem svetla upozorenja u oba retrovizora ako se otkrije opasnost.

EVASIVE STEERING

Vaš Mustang Mach-E uključuje Evasive Steering Assist kao deo šireg sistema Pre-Collision Assist. Tehnologija je dizajnirana da otkrije kada skrenete da biste izbegli prepreku, a zatim pruži dodatnu podršku za upravljanje koja će vam pomoći da se krećete oko objekta na putu.


AUTO PODEŠAVANJE DUGIH SVETALA

Vaš Mustang Mach-E može automatski da priguši snop farova ako oseti da se približavate saobraćaju iz susreta. Automatska duga svetla se tada mogu automatski povećati na puna svetla kada se put ispred vas oslobodi.

EURO NCAP sa pet zvezdica

Kao dokaz svoje sposobnosti da zaštiti vas, vaše putnike i druge učesnike u saobraćaju, Ford Mustang Mach-E je zaradio najbolju ocenu od pet zvezdica na EURO NCAP bezbednosnoj oceni. Euro NCAP je vodeća evropska nezavisna organizacija za bezbednost, koja procenjuje bezbednost svakog novog vozila koristeći niz strogih mera. Mustang Mach-E je takođe zabeležio pune ocene u testovima čistog vazduha i gasova staklene bašte tokom procena Green NCAP-a.

POVEZIVANJE

SYNC 4A

Ford SYNC 4A je sistem za komunikaciju i zabavu u automobilu povezan sa oblakom. Povezivanje u oblaku omogućava napredno planiranje rute i prepoznavanje glasa u razgovoru. Sa integracijom bežičnog pametnog telefona, upravljanjem punjenjem električnih vozila, intuitivnim ekranom osetljivim na dodir od 15,5 inča, plus mnogo više, doživećete novi svet povezivanja kroz svoj automobil.

FORD POWER-UP AŽURIRANJA

Vaš Mustang Mach-E je dizajniran da evoluira tokom vremena. Bezbedna ažuriranja za Ford Pover-Up nude poboljšanja: od ažuriranja softvera SINC 4A do nadogradnji koje poboljšavaju kvalitet, sposobnost i udobnost vašeg vozila. Većina ovih ažuriranja se instalira automatski, omogućena inovativnom tehnologijom koja je povezana sa oblakom. Veća ažuriranja se mogu instalirati preko Vi-Fi mreže u vreme i na mestu koje vam odgovara.

FORDPASS APLIKACIJA

Povežite svoj Mustang Mach-E sa FordPass aplikacijom na svom pametnom telefonu, da biste otključali još više njegove pametne strane. Možete da koristite svoj telefon da biste locirali automobil, daljinski ga zaključali ili otključali, nadgledali pritisak u gumama i dobijali upozorenja o zdravstvenom stanju vozila. Možete da planirate putovanja pomoću telefona, zatim delite odredišta sa svojim vozilom i da punjenje automatski iscrtava duž rute, ako vam zatreba. Posebno za Mustang Mach-E, funkcija „Inteligentni domet“ prikazuje nivoe punjenja, preostalu udaljenost vožnje i pogodne javne lokacije za punjenje na putu.
Takođe uživajte u besplatnom pristupu mreži za punjenje FordPass BlueOval™, uz popuste* na stanicama za punjenje NewMotion i IONITY.

PROFIL VOZAČA I PERSONALIZACIJA

Kada uparite svoj pametni telefon sa FordPass-om, vaš Mustang Mach-E prilagođava različita podešavanja vašim unapred izabranim preferencijama. Ovo uključuje podešavanje sedišta i retrovizora, podešavanje vaše omiljene radio stanice, pa čak i podešavanje ambijentalnog osvetljenja i instrument table kako želite. Takođe možete kreirati svoj jedinstveni avatar za ličniji dodir.

PLANER PUTOVANJA

Planer putovanja za električna vozila (EV) daje vam potpuno samopouzdanje na putu. Podesite svoje odredište i sistem će prilagoditi rutu na osnovu vašeg nivoa baterije i dostupnih javnih stanica za punjenje. Takođe možete unapred planirati svoju rutu. Jednostavno postavite odredište i pronađite tačke za punjenje pomoću aplikacije FordPass, a zatim pošaljite rutu pravo do SYNC 4A sistema u vašem vozilu.

DALJINSKO UPRAVLJANJE VOZILOM

Funkcije daljinskog upravljanja u FordPass-u vam omogućavaju da zaključate i otključate svoj Mustang Mach-E i nadgledate status punjenja sa bilo kog mesta. Takođe možete da podesite raspored startovanja, tako da podešavanja vašeg vozila budu tačno onakva kakva vam se sviđaju pre nego što čak i sednete za volan.

PUNJENJE BEŽIČNOG UREĐAJA

Ostanite povezani u svom Mustang Mach-E. Uz standardno dostupno bežično punjenje telefona, možete jednostavno da punite svoj kompatibilni pametni telefon bez muke sa kablom za punjenje. Jednostavno postavite svoj uređaj na podlogu za punjenje vozila. Ovo održava elegantnu unutrašnjost čistom i nenatrpanom, a istovremeno osigurava da vaši uređaji budu napunjeni i spremni za rad.

PERFORMANSE I EFIKASNOST

ELEKTRIČNI AUTOMOBIL SA AWD

Napredni električni pogon na sva četiri točka (AVD) sa dva motora podiže igru. Električni motor na prednjoj i zadnjoj osovini poboljšava performanse i pomaže vam da se nosite sa izazovnijim uslovima vožnje.

TRAJANJE BATERIJE

Mustang Mach-E je dostupan sa dve opcije baterije. Za pogon na zadnje točkove, možete birati između standardnog ili proširenog paketa baterija. RVD Standard Range (70kVh) baterija može da pređe do 202-273 milje, dok RVD Ektended Range nudi do 280-379 (rezultati VLTP testa) milja.

POMOĆ NA PUTU

Ako vam se desi da ostanete bez napajanja dok ste na putu, Sva električna pomoć na putu će obezbediti brzo punjenje na licu mesta, uključujući vraćanje vozila na bezbedno mesto. Ako brzo punjenje nije moguće, vaše vozilo će biti odvučeno do sledeće tačke punjenja ili do punjača u okviru mreže za punjenje Ford BlueOval™, Ford dilera, vašeg doma ili javnog punjača. Ova usluga je neograničena.

INOVATIVNI DIZAJN

E-LATCH SISTEM

Uklonili smo kvake na vratima Mustang Mach-E da bismo napravili elegantan, aerodinamičan dizajn. Sada, kada se približite svom vozilu, sistem će prepoznati vaš privezak za ključeve i osvetliti dugme na stubu vrata. Jednostavno dodirnite dugme da otvorite vrata.

B&O ZVUČNI SISTEM

Pripremite se da vas potrese moćno, zvučno iskustvo opcionog B&O zvučnog sistema sa 10 zvučnika. Uzimajući inspiraciju iz Bang & Olufsen kućnih zvučnika, integracija prelepe zvučne trake u kontrolnu tablu je već osvojila prestižnu nagradu za dizajn enterijera. Visoko efikasan subwoofer takođe daje bas uz smanjenu težinu i uštedu prostora.

PANORAMA KROV

Opcioni panoramski fiksni stakleni krov preplavljuje unutrašnjost prirodnom svetlošću i poboljšava osećaj prostranosti. Poseban premaz pomaže da unutrašnjost ostane hladnija leti i toplija zimi.

PREDNJI PRTLJAŽNIK

Mustang Mach-E vam daje malo više prostora napred. Zgodno postavljen prednji prtljažnik pruža do 81 litar dodatnog prostora za skladištenje. Idealno za odlaganje vašeg rezervnog kabla za napajanje u domaćinstvu za one spontane vikende.

VRATA PRTLJAŽNIKA BEZ RUKU

Hands-free vrata prtljažnika olakšavaju pristup vašem Mustang Mach-E prtljažniku, čak i kada su vam ruke pune. Kada sistem otkrije da je vaš ključ u dometu, jednostavno koristite nežni pokret stopala ispod sredine zadnjeg branika, i vrata prtljažnika bez upotrebe ruku će raditi bez da morate ništa da dodirnete. Takođe se može otvarati i zatvarati dok sedite u automobilu.

SPREMAN ZA UKRCAVANJE

Bilo da se pakujete za avanturu ili pakujete u kupovinu, praktičan prtljažni prostor i na zadnjem i na prednjem delu vozila pruža vam raznovrsno skladište za sve vrste putovanja.

Katalozi i cenovnici

Više informacija i aktuelni cenovnik modela.