Focus RS

Focus RS

Pregled

Kako bi zaslužio hvaljenu oznaku RSa ovaj automobil je testiran na žestokim vrućinama u Arizoni, ledu Arktika, i na svetskim najzahtevnijim test trakama.

Maksimalna kontrola pri skretanju

Fordova performansa pogona na sva četiri točka (AWD) sa dinamičkim upravljanjem vektora momenta isporučuje preko 1G bočnog ubrzanja, plus izuzetno prianjanje i izuzetno precizno upravljanje kad se krećete u krivinama. Sistem koristi dvostruki elektronski paket spojnica, kako bi okretni momenat motora i ravnoteža između zadnjih točkova odgovarali površini puta i uslovima vožnje. Inteligentna tehnologija omogućava uživanje u kontrolisanim uslovima proklizavanja na putu.

Unapređena tehnologija 2.3-litarskog EcoBoost motora

Revolucionarna tehnologija 2.3-litarskog EcoBoost motora uključuje direktno ubrizgavanje goriva, dvostruku nezavisnu varijablu za rad bregaste osovine i dvostruki turbo punjač.Podešen i kalibrisan posebno za baš novi Focus RS, rezultat je: Maksimalna snaga 350 KS i maksimalni okretni moment od 440 Nm (470 Nm).

GALERIJA

Spoljašnjost

Impozantna vizija, moćna slika

Izgled All-New Focusa RS diktiran je performansama i vođen stilom.

Podebljana gornja rešetka i duboki prednji splitter poboljšavaju aerodinamiku. Niska krilca i veliki spoljašnji otvori posebno služe sistemu za hlađenje kočnica. Zadnji difuzor i povećani prednji spojler povećavaju snagu. Da ne bi bilo zabune: ovo je pionirski projekat sa jasnim ciljem - da se napravi izuzetna mašina koja će zadovoljiti sve Vaše želje.

Unutrašnjost

Kabina dizajnirana prema Vama

Ukoračite u All-New Focus RS i znaćete da ste ušli u prostor posvećen Vama, vozaču. Smestite se u Recaro sportska sedišta i primetite kako je svaki displej i kontrola idealno pozicionirana; volan je savršeno postavljen; a svaka funkcija je tu kako bi pojačala Vaše celokupno iskustvo. Uz karakteristične RS plave prošive i sa posebnim naglaskom na detalje, osećaj uzbuđenja ne dolazi samo zbog performansi ovog automobila.

Točkovi

Dizajnirani sa stilom. Izgrađeni zbog preformansi.

Izaberite atraktivne aluminijske felne sa 20 krakova ili 5x2 kraka. Kod određenih modela u standardnoj opremi dobijate i gume koje su spremne za trke.

U dodatnoj opremi 19- inčne 5x2 kovane aluminijumske felne sa tankim sjajnim crnim premazom. Klješta kočnice prikazana su kao opcija uz doplatu.

19 - inčne 20-Spoke srebrne aluminijumske felne dolaze kao deo standardne opreme. Klješta kočnice prikazana su kao opcija uz doplatu.