Tehničke karakteristike

Opremljen najnovijom tehnologijom, iznutra i spolja, S-MAX je posebno osmišljen kako bi pomogao da svaki put bude sigurniji, jednostavniji i zanimljiviji za vozača i putnike.


Bluetooth ® s glasovnom kontrolom

Sada možete odabrati da sigurno obavljate hands-free pozive u pokretu koristeći tehnologiju glasovnog upravljanja. To Vam omogućuje kontrolu Bluetooth ® kompatibilnih mobilnih telefona, kao i auto audio sistema, DVD navigacije i upravljanje klima sistemom.

MP3 i USB priključak

Koristeći ovaj priključak možete priključiti USB uređaj ili MP3 plejer i slušajte omiljenu muziku. A ako koristite Ford Converse+ sve pesme će biti prikazane u boji na TFT (Thin Film Transistor) klaster ekranu, tako da možete lako odabrati šta da se svira koristeći audio vodeće jedinice. (Dodatna oprema)

Sony auto izmenjivi CD s 6 diskova

Sony audio sistem je dostupan s CD/MP3 kompatibilnošću. Ovaj vrhunski hi-fi sistem s 40 programabilnih stanica ima tacnu za 6 CD-a, sa auto izmenjačem, vrhunske zvučnike i sigurnosni 'keycode' kako bi se obezbedilo da nikada ne ponestane prvoklasne zabave, bez obzira koliko daleko želite da putujete.

Multifunkcionalni displej (HMI) i Ford Convers +

Ovaj intuitivni digitalni komandni centar pomaže Vam da potpunu kontrolu nad mnogim sistemima automobila. Standardna oprema, unapređen ili sa Ford Convers+ (standard na Titanium i Titanium S), klasterom ekrana HMI se upravlja sa dva okretna prekidača za audio i postavke vozila. Levim prekidačem možete da pronađete i promeniti radio stanice ili pesme sa CD-a, kao i da podesite glasnoću. Desni prekidač kontroliše klaster ekran za postavke vozila i putno računar. Na klasteru Ford Convers ekrana, desni prekidač Vam dopušta kretanje kroz MultiMedia liste, kontrolisanje telefona, radio i CD plejera.

DVD navigacioni sistem

Sada je lakše naći svoj put od tačke A do tačke B pomoću jednog od naših opcionalnih satelitskih navigacionih sistema. Možete izabrati na dodir osetljiv ekran od 7" u boji koji pruža korisne informacije o rutama koje je najbolje koristiti za svoje putovanje. Takođe, možete reprodukovati MP3 ili CD na sistem, jer dolazi s zvučnicima vrhunskog kvaliteta i mogućnošću spoljnog auto izmenjivog CD sa 6 diskova.

Automatski dvozonski klima sistem (EATC)

Šta ako osećate hladnoću, ali Vaši putnici ne? Vi i Vaš suvozač možete podesiti temperatura sa do 4° varijacije između vas. (Standardno na Zetec i Titanium)

TÜV alergijski i britanski sertifikati

Ako Vi ili neko iz Vaše porodice patite od alergija, biće Vam olakšanje da znate da su svi materijali koje koristimo u Kugi odabrani tako da obezbede minimalan rizik po zdravlje, kao i da su prošli rigorozna testiranja po TÜV TOXPROOF katalogu za unutrašnjost vozila u instituciji TÜV Produkt and Umwelt GmbH, sa nemačkim standardom kvaliteta. S-MAX je, takođe, dobio i "Pečat odobrenja" Britanske alergijske fondacije za svoja antialergijska svojstva.


* Bluetooth ® znak i logotipi su vlasništvo Bluetooth SIG, Inc i svaka uportreba tih znakova od strane Ford Motor Company Limited i njegovih povezanih društava je pod licencom. Ostali zaštitni znakovi i imena su pod ingerencijom njihovih vlasnika.

 

Pomoć pri parkiranju

Postoje dodatni prednji i zadnji parking senzori koji manevrisanje čine i sigurnijim i lakšim. Zvučno upozorenje Vam pomaže da odredite udaljenost između vozila i bilo koje prepreke iza ili ispred Vas, tako da imate potpuno poverenje i mir, posebno u uskim prostorima.

Home Safe farovi

Prednji farovi i dodatna svetla će ostati upaljeni na nekoliko sekundi dok izlazite iz svog automobila. Zgodan dodatak koji bi noću trebalo da Vam pomogne da sigurno vidite svoj put do Vaših vrata.

Brisači osetljivi na kišu

Sa šest nivoa osetljivosti, automatski brisači na S-MAX-u kreću u akciju na prvu kap kiše, povećavajući brzinu da se izbore sa svim vremenskim uslovima. Osim dodatne praktičnosti, to je još jedna operacija manje o kojoj treba da mislite. (Standardno na Titanium i Titanium S, opcionalno na LX i Zetec kao deo Visibility paketa.)

Automatska prednja svetla

Rasvetna tehnologija u S-MAX je projektovana kako bi vožnju noću učinila lakšom, sigurnijom i udobnijom. Automatsko uključivanje svetala kada senzori detektiraju smanjenje svetlosnih uslova, što znači da nećete morati da ih uključite u sumrak, noću, ili kad idete kroz tunel. (Standardno na Titanium i Titanium S, opcionalno na LX i Zetec kao dio Visibility Pack.)

 

Inteligenti zaštitni sistem (IPS)

Budući da je S-MAX osvojio najviših 5 zvezdica na Euro NCAP testovima za bezbednost odraslih putnika, nadvladavajući svaki drugi automobil u svojoj klasi, znate da je to automobil koji bezbednost shvata ozbiljno.

Pružajući najnoviju  zaštitnu tehnologiju za vozača i putnika, ključni element u našem pasivnom sigurnosnom paket je IPS. To uključuje sledeće napredne sisteme, spremne da uskoče u akciju u dliću sekunde:

•  Kruti čelični sigurnosni kavez koji "radi" sa gredama u vratima za bočne udare, kako bi smanjili uticaj sudara
•  Vazdušni jastuci za ukupnu zaštitu, uključujući i vozača i suvozača, kao i prednji vazdušni jastuci za bočni sudar, zajedno s prednjim i zadnjim vazdušnim zavesama sa strane koje iskaču iz krova u predelu glave, plus  vazdušni jastuk za kolena vozača
• Sigurnosni pojasevi na tri tačke sa zatezačima i uvlakačima na prednjim sedištima
• Sigurnosni pojasevi podesivi po visini za prednja sedišta
• Sistem za podsećanje o vezivanju sigurnosnog pojasa
• Napredni sklopivi stub upravljača i uvlačeće pedale koje se uvlače daleko od vozača i smanjuju ozlede u slučaju udara - Pedal Intrusion Prevention System (PIPS)
• Napredni sistem za zaštitu vrata od povreda - pomoć da putnici napred izbegnu povredu kičme od naglog pokreta glave
• Prekidač za isključivanje suvozačevog jastuka
• ISOFIX kopče za dečije sedište na dva spoljna sedišta pozadi*.

* Napomena: dečije sedište nikada ne bi trebalo da bude smešteno na prednjem suvozačevom sedištu ako je Ford vozilo opremljeno operativnim vazdušnim jastukom za suvozača. Najsigurnije mesto za decu je pravilno vezano dečije sedište na zadnjem sedištu

Aktivni bezbednosni dodaci

S-MAX dodaci za aktivnu bezbednost pomažu da se obezbedi najsigurnije moguće okruženje za Vas i Vaše putnike. Ti dodaci uključuju:

Anti blokirajući kočioni sistem (ABS) kako bi se sprečila proklizavanja s elektronskom raspodelom sile kočenja (EBD) za stabilnije kočenje.

Interaktivni sistem kontrole proklizavanja/zanošenja (ESP) i pomoć za bolje prianjanje (Traction Assist - TA),  koji prati rotaciju točkova, ugao upravljača, uago skretanja i bočno kretanje. Ukoliko senzori otkriju da bilo napred ili pozadi točak klizi, ugrađen računar menja snagu motora i aktivira kočnice na pojedinačnim točkovima. To ih drži pod kontrolom i pomaže da se vozilo drži stabilno. Pomoć pri kočenju (EBA) je tu da obezbedi punu silu kočenja koja je na raspolaganju kad god je potrebno, pomažući da se skrati zaustavni put u slučaju nužde. Za upozorenje drugim vozačima, ako kočite snažno, svetla upozorenja o opasnosti automatski se pale.

Hill Start Assist (HSA) sprečava kotrljanje natrag prilikom kretanja na uzbrdici. Nakon otpuštanja papučice kočnice dok stojite, HSA drži točkove zakočenim, ostavljajući Vam dovoljno vremena za pomicanje noge s papučice kočnice na papučicu gasa bez vraćanja automobila unazad.(Dostupno kao deo Adaptive Cruise Control.)

(Opcionalno)Praćenje pritiska u pneumaticima s pojedinačnim senzorima u točkova koji proveravaju pritisak u pneumaticima, dajući tačne podatke o pritisku i upozoravaju pre nego što bilo koji gubitak pritiska postane problem (dodatna oprema).

Adaptivni tempomat (ACC) sa upozorenjem o situaciji ispred (Forward Alert - FA). Sa ACC-om možete automatski da zadržite odabranu udaljenost od automobila ispred. Ako automobil ispred uspori i smanji razmak i Vaša brzinu opadne. A kad se saobraćaj ubrza, Vi se automatski vraćate na Vašu brzinu vožnje. Istovremeno, FA prati udaljenost od vozila ispred. Ako vozite preblizu, zvuk upozorenja i trepereće svetlo će se aktivirati. ACC je jedino dostuipan uz pakete opreme Zetec, Titanium i Tianium S.(Opcionalno, uključuje Hill Start Assist (HSA) i Unique Sports Suspension sa CDC.)

 

Elektronska blokada motora (PATS)

Kada "padnete" na nešto privlačno kao što je S-MAX, želite da znate da će ostati siguran i bezbedan kada ga negde morate da ostavite. To je razlog zašto smo uključili toliko sigurnosnih dodataka. Brave su visoke sigurnosti, teško lomive i zaštičene sa ojačanim nosačima. A kao dodatna mera, tu je naša patentirana elektronska blokada motora (PATS), koji isključuje motor dok se jedinstveno kodirani ključ ne stavi u bravu ili se ne prepozna od strane senzora.

A što se tiče alarma, možete birati između tri opcije. Tu je perimetrijski alarm, ili perimetrijski alarm koji takođe ima osećaj zvuka. A za stvarnu bezbednost probajte Thatcham, kategorija 1 perimetarski alarm sa zvučnim senzorom [lokalnim tržištima da se prilagode]. Sa najvišom ocenom koju dodeljuje britansko osiguranje motornih vozila Repair Research Centre, S-MAX-ova kategorija 1 kombinuje auto alarm i imobilizator i ne samo da čini Vaše vozilo više sigurnim. Takođe, u nekim državama pomaže da se snize premije osiguranja. Dostupan kao standard, ovaj alarm prati ako uljez pokuša da otvori prozore, poklopac motora ili prtljažnik. Takođe, štiti audio sistem, a koristi promenu zapremine za praćenje pokreta unutar vozila.

Dvostruko zaključavanje (opcija) s centralnim otvaranjem/zatvaranjem (standard)

S-MAX-ova dvostruko zaključavajuća oprema znači da možete daljinski da zatvorite sve prozore, kao i da zaključate sva vrata. Dakle, ako uljez uđe kroz razbijen prozor, neće biti u mogućnosti da otključa vrata iznutra. Možete aktivirati dvostruko zaključavanje dvostrukim  pritiskom na taster za zaključavanje na privesku za ključeve.

Takođe, možete i otvoriti sve prozore u S-MAX-u, pritiskom i držanjem dugmeta za otključavanje. Da ih zatvorite, jednostavno pritisnite i držite dugme za zaključavanje.

 

Kvalitet vožnje

Interaktivna kontrola dinamike vozila (IVDC) s kontinuiranim kontrolisanim amortizerima (Controlled Damping - CCD) garantuje stabilnost i efikasno kočenje. Svaki amortizer se prilagođava pet puta u sekundi za glatkiju, ugodniju vožnju. Takođe, možete da odaberete različite postavke oslanjanja iz niza sportskih, normalnih i udobnih načina da odgovaraju Vašem individualnom stilu vožnje. (Dostupan kao deo tempomata).

Pomoć pri parkiranju

Postoje dodatni prednji i zadnji parking senzori (opcija na LX, standard na Zetec, Titanium i Titanium S) koji čine manevrisanje sigurnijim i lakšim. Zvučno upozorenje Vam pomaže da odredite udaljenost između vozila i bilo koje prepreke iza ili ispred Vas, tako da imate potpuno poverenje i mir, posebno u uskim prostorima.

  

Bookmark & Share