Performanse

S-MAX nudi uzbudljivu vožnju preko velikog raspona rafiniranih, snažanih, visoko performansnih i ekonomičnih motora. Tu je paket sa savršenim motorom i prenosom bez obzira na Vaše potrebe, od školske vožnje do vožnje u prirodi s prijateljima.


Dizel motori

Naši dizel motori kreću od 1,8-litarskog Duratorq TDCi (125 KS*), a kulminiraju sjajnim 2,2-litarskim Duratorq TDCi (175 KS) - koji je trenutno najveći i najsnažniji dizel motor dostupan u bilo kojem od naših automobila.

Obloženi filter čestica za dizel motore (DPF-C)

Veliki broj naših dizel motora je napravljen sa filterom za čvrste čestice (čađ), uključujući i 2,0-litarski Duratorq (140 KS sa automatskim menjačem) i vrhunski 2,2-litarski Duratorq. Oni su kalibrirani za glatko, efikasno obavljanje poslova i kompatibilni sa Euro 4 propisima. [link na Euro IV objašnjenje]

Benzinski motori

Ako Vam je draži benzin, imamo divan raspon od 2,0-litarskog Duratec (145 KS), pa sve do moćnog 2,5-litarskog Duratec (220 KS).

Menjači

S-MAX dolazi sa potstepenim ili šestostepenim ručnim menjačem ili šestostepenim automatskim. Ovaj napredni automatski menjač meri opterećenje motora i brzinu elektronski, odlučujući se u pravo vreme za promenu stepena prenosa i obezbeđuje da prebacivanje bude glatko i fleksibilno.

Alternativno gorivo

Zatim tu su naši Flexifuel motori, koji nude znatno smanjenje emisije CO2 za vožnju na E85 bioetanol ili normalni bezolovni benzin - ili bilo koju mešavina ta dva.

[link za punu tabelu izlaza, oobrtnih momenata i emisija]

Kvalitet vožnje

Interaktivna kontrola dinamike vozila (IVDC) s kontinuiranim kontrolisanim amortizerima (Controlled Damping - CCD) garantuje stabilnost i efikasno kočenje. Svaki amortizer se prilagođava pet puta u sekundi za glatkiju, ugodniju vožnju. Takođe, možete da odaberete različite postavke oslanjanja iz niza sportskih, normalnih i udobnih načina da odgovaraju Vašem individualnom stilu vožnje. (Dostupan kao deo tempomata).

Aktivni sigurnosni dodaci

S-MAX dodaci aktivne bezbednosti pomažu da se obezbedi najsigurnije moguće okruženje za Vas i Vaše putnike. Ta oprema uključuje:

Anti blokirajući kočioni sistem (ABS) koji sprečava proklizavanja s elektronskom raspodelom sile kočenja (EBD) za stabilnije kočenje.

Interaktivni sistem kontrole proklizavanja/zanošenja (ESP) i pomoć za bolje prianjanje (Traction Assist - TA),  koji prati rotaciju točkova, ugao upravljača, uago skretanja i bočno kretanje. Ukoliko senzori otkriju da bilo napred ili pozadi točak klizi, ugrađen računar menja snagu motora i aktivira kočnice na pojedinačnim točkovima. To ih drži pod kontrolom i pomaže da se vozilo drži stabilno. Pomoć pri kočenju (EBA) je tu da obezbedi punu silu kočenja koja je na raspolaganju kad god je potrebno, pomažući da se skrati zaustavni put u slučaju nužde. Za upozorenje drugim vozačima, ako kočite snažno, svetla upozorenja o opasnosti automatski se pale.

Hill Start Assist (HSA) sprečava vraćanje vozila unazad prilikom kredanja na uzbrdici. Nakon otpuštanja papučice kočnice dok stojite, HSA drži točkove zakočenim, ostavljajući Vam dovoljno vremena za pomicanje nogu s papučice kočnice na papučicu gasa - bez vraćanja automobila unazad.(Dostupno kao deo Adaptive Cruise Control.)

(Opcionalno)Praćenje pritiska u pneumaticima s pojedinačnim senzorima u točkovima koji proveravaju pritisak u pneumaticima, dajući tačne podatke o pritisku i upozoravaju pre nego što bilo koji gubitak pritiska postane problem.

Adaptivni tempomat (ACC) sa upozorenjem o situaciji ispred (Forward Alert - FA). Sa ACC-om možete automatski da zadržite odabranu udaljenost od automobila ispred. Ako automobil ispred uspori i smanji razmak i Vaša brzinu opadne. A kad se saobraćaj ubrza, Vi se automatski vraćate na Vašu brzinu vožnje. Istovremeno, FA prati udaljenost od vozila ispred. Ako vozite preblizu, zvuk upozorenja i trepereće svetlo će se aktivirati. ACC je jedino dostuipan uz pakete opreme Zetec, Titanium i Tianium S.(Opcionalno, uključuje Hill Start Assist (HSA) i Unique Sports Suspension sa CDC.)

 

Automatski prenos

Neki ljudi žele da pod rukom imaju osećaj ručnog menjača, ali cene praktičnost automatskog menjača. To je razlog zašto je Durashift sa šest stepeni dostupan i sa 'Sportsmode' na benzinskim i dizel modelima.

Interaktivni sistem kontrole proklizavanja/zanošenja (ESP) sa asistencijom kontrole prianjanja (TA) i pomoći pri iznenadnom kočenju (EBA)

ESP sa TA prati rotaciju točkova, ugao upravljača, ugao skretanja i bočno kretanje. Ukoliko senzori otkriju da bilo napred ili pozdai točak klizi, ugrađen računr menja snagu motora i aktivira kočnice na pojedinačne točkove. To ih drži pod kontrolom i pomaže da se vozilo drži stabilno. EBA je tu da obezbedi punu silu kočenja koja je na raspolaganju kada god je potrebno, pomažući da se skrati zaustavni put u slučaju nužde. Za upozorenje drugim vozačima, ako kočite snažno, svetla upozorenja o opasnosti automatski se pale.


 

Bookmark & Share