Fotografije i multimedija

Radikalno novi polazak

Originalni Ka izazvao je dosta komešanja kada se prvi put pojavio na putevima - i novi Ka nije izuzetak. Naša filozofija kinetičkog dizajna već je dobila sjajne recenzije iz automobilskoe štampe. Simpatičan, prijateljski i fantastičan za vožnjui, novi Ka postavlja novi standard za male automobile.

 

Jedinstvene linije, simpatične proporcije i nove boje savršeno ističu personalnost spoljašnjosti novog Ka. A isto tako primamljiva je i unutrašnjost. Graciozna instrument tabla, dvobojna sedišta i upečatljiva centralna konzola završavaju sa smelim kontrastima i izražajnim bojama. Izrazito je  prostran, lako nosi četiri odrasle osobe s puno pametnog i zgodnog smještajnog prostora.

 

A po prvi put, novi Ka ima izbor motora: 1,2-litarski Duratec benzinski motor sa 70 KS ili 1,3-litarski Duratorq TDCi turbodizel sa 75 KS.

 

Budući da je ovo pregled novog Ka, neki delovi opreme navedeni ispod su standard na svim verzijama, dok drugi mogu biti dodatna oprema ili dostupni samo na nekima. Molimo, pogledajte potpune osobine i specifikacije za određene detalje ili kontaktirajte svog Ford prodavca (dilera).


Dizajn

Sa potpuno novim izgledom, novi Ka i dalje zadržava svoj netipični, samosvojni stil.

Kinetički dizajn

Kinetički dizajn
Naš kinetički dizajn je pomogao da stvorimo odvažno, moderno vozilo s dinamičnim, izražajnim stilom, mnogo naprednjim od duha koji je imao original. Velika prednja svetla u kombinaciji sa novom prednjom rešetkom koja izgleda kao da Vam se osmehuje, široki blatobrani, čvrste stranice i neodoljive linije, pomažu da novi Ka ima bucmast, siguran izgled.

Obojite svoj svet

Novi Ka dolazi sa novom paletom boja koje se inspirisane snažnim pastelnim nijansama dostupnim kao obične i metalik. Takođe, dostupne su i dve nove biserne nijanse: penušava bela Piste i luksuzno crvena Blush - obe oduzimaju dah.

Unutrašnjost

Unutrašnjost novog Ka ima moderan, dinamičan dizajn sa hrabrim kontrastima, izražajnim bojama i maštovitim detaljima. Zapravo, sve - od sedišta do  komandi - ima nivo umešnosti i završne izrade retko viđen u automobilu ove veličine. Rezultat je zabavna i elegantna okolina u koju ćete želeti da uđete, uvek sa istim žarom.

Sedite li udobno?

S dodatnim paketom za nadgradnju sedišta, ćeka Vas obilje udobnosti, koje prevazilazi sva očekivanja za automobilove klase. To uključuje elektro komandama podesivo vozačevo sedište u četiri pravca, suvozačko sedište na preklapanje sa funkcijom za lakše ulaženje Easy Entry, skladišni prostor ispod sedišta, zadnja sedišta deljiva u odnosu 50/50, naslone za glavu, ISOFIX kopče za dečije sedište, džepove za putne karte. (opciono)

Tehnologija

Tehnologija ugrađena u novi Ka je jednako futuristička kao i dizajn spoljašnjosti.

Pogodite pravu notu

Novi Ka ima potpuno novi zvučni sistem sa šest zvučnika i CD plejerom koji također čita MP3 datoteke, tako da možete snimiti nekoliko albuma na jedan disk i lako odabirati željenu zabavu. Tu je i mini utičnica da spojite svoj MP3 plejer. Napredni muzički paket sadrži odvojeno pojačalo, nadograđene zvučnike i subwoofer od 100 W za snažan bas. (opciono)

Veza sa prijateljima i družinom

Bluetooth® hands-free i USB sistem omogućavaju Vam primanje ili odbijanje poziva koristeći glas ili kontrole na upravljaču. Takođe, možete voditi trostruki razgovor s dva odvojena broja (ako Vaš mobilni telefon podržava tu opciju). Osim toga, omogućena je reprodukciju muzike u različitim formatima sa memori stika, iPod-a ili nekog drugog MP3 plejera, preko USB priključka (opcionalno).

Mirna dok vozi

Novi Ka je bogato opremljen tehnologijama za sigurno, samouvereno upravljanje u svim uslovima. Tu su sasvim nov sistem oslanjanja i kočnice sa sitemom za sprečavanje blokiranja koji je standardni deo opreme. Novi Ka ima izvanrednu upravljivost, dodatno unapređenu elektronskim programom za kontrolu stabilnosti (ESP), koji sprečava proklizavanje i zanošenje u situacijama kada točkovi maju slabo prianjanje na podlogu.

Bezbednost, pre svega

Novi Ka je ima lak, ali čvrst kostur karoserije koji povećava bezbednost u eventualnim sudarima. On takođe uključuje i Fordov čuveni inteligentni sistem zaštite (Intelligent Protection System – IPC) koji je kompletno integrisan u sistem bezbednosti. To podrazumeva i vazdušne jastuke za vozača i suvozača, kao i opciopne bočne vazdušne jastuke i vazdušne zavese, sigurnosne pojaseve na tri tačke sa predzatezačima i ograničivačem opterećenja, plus prednja sedišta koja sprečavaju klizanje tela.

Pogonska tehnologija

Prvi put postoji mogućnost izbora motora. Odaberite između agilnog i ekonomičnog 1,2-litarskog Duratec benzinskog motora i naprednog 1,3-litarskog Duratorq TDCi dizel pogonskog agregata. Oba su sa niskom emisijom ugljenikovih jedinjenja – emituju manje od 120 g/km CO2.

 


Blush

Cafe

Cloud

Crystal

Disco

Dive

Jump

Meditate
Piste

Scuba

Strobe

Sunrise

 


Preuzimite brošuru

Naša nova sveobuhvatna Ka brošura je dostupna u PDF formatu:
Download the new Ka ebrochure (PDF)

Preuzmite cenovnik

Preuzimite kompletan  new Ka price list here.

Više informacija o PDF datoteci


PDF format datoteka je osmišljen da vam omogući pregled i ispis datoteka bez dodatnog softvera koji je korišćen za kreiranje. Adobe ™ pruža besplatan softver (Acrobat Reader) koji vam omogućava da čitate te datoteke. Ako ste ga već instalirali na vašem računaru, obično ćete ganaći  pod "Programi" u vašem "Start Meniju". U protivnom, sledite donji link za preuzimanje tog softvera za svoje potrebe.
Download Acrobat Reader from adobe.com 

Bookmark & Share