Tehničke značajke

Fiestin dizajn je satkan od svega što je danas moderno, ali to je samo polovina priče. U unutrašnjosti, svaki komad tehnologije i svaka nova funkcija, ispitani su i prikupljeni iz mnoštva različitih industrijskih grana. Rezultat je automobil inovativan isto koliko i šik.

 • Bezbednost

  Sistem sprečavanja blokade točkova pri kočenju (ABS)

  Postavljen kao standard na sve verzije, ABS sprečava kočnice da blokiraju točkove. Pomaže da se izbegne proklizavanje ako morate da kočite kako biste skrenuli, ili u slučaju nužde. Za dodatnu stabilnost pri kočenju sistem ima i elektronsku raspodelu kočione sile (EBD - Electronic Brake-Force Distribution).

  Pomoć pri naglom kočenju (EBA)

  EBA obezbeđuje svu potrebnu kočionu silu kad Vam je ona zaista potrebna, pomažući da se smanji zaustavni put u iznenadnim slučajevima. Ukoliko morate naglo da zakočite, svetlosni signali (sva četiri pokazivača pravca) se pale automatski, kako bi upozorili ostale vozače.

  Pomoć pri parkiranju (opcionalno)

  Opcionalni prednji i zadnji senzori čine parkiranje i manevrisanje lakšim i sigurnijim. Zvučni signali Vam pomažu da odreditei razdaljinu između Vašeg vozila i bilo kakve prepreke iza Vas. Kada nađete prostor, možete pokazati bilo kome kako brzo i pouzdano parkirate.

   

 • Unutrašnjost

  Povezivanje Modula (opcionalno kao dio paketa)

  Fiestino povezivanje modula omogućuje Vam da priključite svoj iPOD ili MP3, koristeći USB priključak ili Y kabel. Na taj način ćete imati jednostavan pristup Vašoj muzici. Ovaj pametan mali modul smešten je u centralnoj konzoli, visoko naprednoj, multi funkcionalnoj jedinici koja je tehnološki napredna kao poslednji mobilni telefoni. Još bolje, prekidači na volanu će vam omogućiti da mnogim funkcijama upravljate s daljinskom kontrolom.

  Bluetooth®* sa glasovnim komandama (opcionalno)

  Bluetooth®  sa glasovnim komandama dozvoliće Vam da zovete i primate pozive, menjate radio stanicu, CD, da podešavate temperaturu ili zabavne sadržaje, a sve to na opcionalnom EATC-u (elektronski  automatski regulator temperature), koristeći glasovne komande.

   

  *Bluetooth znak i logo vlasništvo su Bluetooth SIG, Inc. Njihovo svako korišćenje, od strane Ford Motor Kompanije i združenih firmi, licencirano je. Ostali zaštitni znakovi i imena su pod zaštitom njihovih vlasnika.

 • Spoljni izgled

  Senzori u sistemu za brisanje vetrobranskog stakla i automatska aktivacija farova (opcionalno)

  Opcioni senzori za kišu u sistemu za brisanje vetrobranskog stakla nude šest nivoa osetljivosti. Automatski kreću u akciju pri pojavi prvih kišnih kapi i povećavaju brzinu brisača bez obzira na vašu procenu. Osim dodatne pogodnosti, to znači da nema razmišljanja o još jednoj važnoj operaciji.

  Ova opcija takoše dolazi sa novom svetlosnom tehnologijom, a napravljena je kako bi Vam noćna vožnja bila lakša, sigurnija i udobnija. Farovi se automatski uključuju kada senzori detektuju manjak svetlosti. Zato kada idete u susret sumraku ili noći ili ako ulazite u tunel, možete nastaviti da uživte u vožnji, jer će se pametna Fiesta sama pobrinuti za ove dnevne funkcije.

  Odgođeno/usporeno gašenje prednjih svetala

  Ova funkcija je standard za sve Fiesta verzije. Kad dođete kući nakon prijatno provedene večeri, pritisnite komandu na levoj strani upravljača i prednja svetla će ostati još nakratko upaljena, osvetljavajući Vam put do vrata. Dakle, sada se neće desiti da pocepate pantalone ako zapnete o nešto, ili da ugazite u blato.

   

 • Zaštita

  Zaštita

  Prva linija odbrane je opconi perimetrijski alarm na verzijama Style i Zetec-S, a deo su standardne opreme na Titanium verziji. Kao dodatna mjera tu je patentirani pasivni imobilizator krađe (PATS - Passive Anti-Theft System), što znači da će samo Vaš ključ sa jedinstvenim sigurnosnim kodom moći da "upali" motor.

   

Bookmark & Share