Sigurnost i zaštita

Sistem za zaštitu pešaka

Ovaj sistem prepoznaje vozila iIi pešake na putu i to tako da vas upozori na njihovu prisutnost. Ako se ne odazovete, sistem će sam automatski početi skretati. Ova nova tehnologija pomaže smanjiti moguće nezgode, a deluje kod brzina do 80 km/h.

ford Svetla koja poboljšavaju vidljivost u krivinama

Prilagodljiva svetla Ford Dynamic LED osiguravaju precizne i snažne svetlosne snopove, koji se automatski prilagođavaju različitim uslovima vožnje i uslovima na putu. Dok su dnevna svetla uključena tradicionalne pokazivače smera nadoknađuju pokazivači iz LED-traka koji se redom osvetle i tako postaju vidljiviji. Uz sve navedeno na izbor su i duga svetla koja se takođe automatski prilagođavaju, ne zaslepljuju druge vozače, te slede put kako bi povećali vidljivost u vožnji kroz krivine.

Usklađeni sigurnosni sistemi aktiviraju se u deliću sekunde

Napredni pametni zaštitni sistem (IPS) usklađuje niz sigurnosnih funkcija čime osigurava najveću moguću meru zaštite za vas i vaše putnike. Osim krutog okvira putničke kabine, koji upija energiju sudara, u S-Maxu je i napredna tehnologija sedišta i sigurnosnih pojaseva koja umanjuje mogućnost povreda u slučaju nezgode.

ford Dodatna pomoć kod vožnje unazad

Ova potpuno nova tehnologija prepoznaje nadolazeća vozila tokom vožnje unazad, te ih signalizira zvučnim upozorenjem, a ujedno se pali svetlo na retrovizoru na onoj strani s koje se vozilo približava.

ford Retrovizori koji vide ono što vi ne možete

Sistem za prepoznavanje "mrtvih uglova" (BLIS) pomaže vam sigurnije primećivanje prelaska u drugu saobraćajnu traku jer upotrebljava radarske senzore, a oni prepoznaju vozila koja se mogu nalaziti u mrtvom uglu na obe strane vašeg automobila. Ukoliko senzori prepoznaju vozilo koje vi ne vidite, upozore vas paljenjem narandžastog svetla.

ford Pouzdanost i u najzahtevnijim situacijama

Vozilo je opremljeno elektronskim stabilizacionim programom (ESP), koji objedinjuje niz tehnologija, osnovanih kako bi omogućile što veći nadzor nad automobilom. Kada senzori prepoznaju iznenadne promene kod upravljanja, skretanja i ponašanja automobila, koje mogu izazvati gubitak nadzora nad vozilom, ESP sistem prilagodi brzinu pojedinog vozila i tako osigura stabilnost vozila, te spreči njegovo klizanje.

ford Napredni sistem vazdušnih jastuka

Vazdušni jastuk za vozača optimizovan je za zaštitu grudnog koša, dok vazdušni jastuk za kolena štiti donje delove tela. Bočni vazdušni jastuk za torzo na prednjim sedištima oblikovan je tako da vas efikasno zaštiti, dok vazdušne zavese nude dodatnu zaštitu u sva tri reda sedišta. Novi bočni vazdušni jastuci na izbor su i za krajnja sedišta u drugom redu. Zatezači za sigurnosne pojaseve i ograničenje opterećenja, koji su pričvršćeni na ta sedišta, štite putnike od udaraca jer ih efikasno usporavaju. Upozorenja za sigurnosne pojaseve deo su serijske opreme, te ćete tako uvek znati jesu li svi putnici sigurno vezani.

ford Ford SYNC s funkcijom Pomoć u nuždi može pozvati pomoć i kada vi to ne možete

Bitan deo sistema Ford SYNC, koji može spasiti život, je Pomoć u opasnosti. U slučaju nezgode u kojoj je aktiviran vazdušni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, ova tehnologija umesto vas može automatski pozvati nadležne hitne službe. Možete uspostaviti poziv i razgovor sa hitnim službama, ako vam je to potrebno. Sistem će posredovati ključne informacije, kao što su GPS-koordinate, čak i ako niste pri svesti.

Bookmark & Share