Iskustvo u vožnji

 • Tehnologija
  ford

  Pouzdanost u promenljivim uslovima

  Pametni sistem pogona na sva četiri točka (AWD) može odmeriti koliko prianjanja, koliko ravnoteže u vožnji kroz krivine i koliko odaziva treba automobilu na mokroj, suvoj ili ledenoj podlozi, odnosno na promenljivom terenu. Ova inteligentna tehnologija može preusmeriti pogon na prednju ili zadnju osovinu, zavisno od uslova na putu.

  ford

  Električni servo upravljač koji se odaziva u svakoj situaciji

  Električni servo upravljač (EPAS) automatski prilagođava svoje delovanje brzini i uslovima na putu. Kod vožnje pri manjoj brzini ili pri parkiranju, sistem se brine da lakše okrećete upravljač, čime osigurava veću okretnost, a pri vožnji s višim brzinama (npr. na autoputu) upravljanje postaje teže te vam na taj način daje više kontrole i samopouzdanja. Inovativni sistem EPAS, sada i sa nadzorom protiv proklizavanja, u obzir uzima i bočni vetar kao i ostale uslove vožnje, dok aktivna pomoć protiv trešenja volana smanjuje neželjene vibracije na volanu.

  Na obe strane videćete šta se događa oko vas

  Mala i neprimetna kamera na prednjem delu novog S-MAX-a na multifunkcionalnom ekranu prikazuje podeljenu sliku, tako da sa bilo koje strane možete videti i automobile, bicikliste i pešake koji se približavaju vašem vozilu. Ova nova tehnologija (na izbor kao dodatna oprema) je neprocenjiva, naročito kada pokušavate napustiti usko parking mesto ili kada se nameravate uključiti u gust saobraćaj na putu, koji smanjuje pogled na njega.

  Parkiranje bez stresa pomoću senzora

  Upotrebom različitih tehnologija sistem za aktivnu pomoć pri parkiranju upravlja vozilom kod bočnog parkiranja, ali i više od toga. Pomoć za napuštanje parking prostora pomaže vam kod uključivanja u saobraćaj. Sistem za paralelno parkiranje (PPA) procenjuje veličinu prostora koji bi odgovarao vašem vozilu, te nakon toga parkira auto umesto vas. Sistem za bočno parkiranje (SPA) upozorava vas ako se oko vašeg vozila nalazi bilo koja bočna prepreka.

  ford

  Tempomat koji se automatski prilagođava

  Uz pomoć tehnologije prilagodljivog tempomata možete odrediti brzinu vožnje kojom želite voziti, a sistem će je sačuvati. Ako ugrađeni senzor primeti vozilo ispred vas, usporiće kako bi sačuvao prethodno određenu razdaljinu. Kada se put ispred vas opet oslobodi, sistem će ubrzati do odabrane brzine.

  Jednostavnija vožnja unazad

  Parkirni stubići, niski zidovi... Na multifunkcionalnom ekranu kamera za vožnju unazad prikazuje sve što se nalazi iza vašeg vozila. Sistem se aktivira automatski kada odaberete vožnju unazad, a virtuelne linije pomažu vam da se parkirate i u najužim prolazima.

 • Udobnost
  ford Panorama krov

  Pritiskom na dugme električno upravljiv panorama krov otvara svoje zavesice, čime omogućava prodor prirodnog svetla, a staklo istovremeno štiti od UV sunčevih zraka, te zadržava svežinu.

  ford Zadržite idealnu temperaturu

  Izdržljiv sistem klime i grejanja (HVAC) brine da vam bude ravnomerno toplo, odnosno hladno. Dvozonski klima uređaj (standardna oprema u serijama Trend i Titanium) omogućava odvojenu podesivost temperature za vozača i suvozača. Možete se odlučiti i za "trozonski klima uređaj" sa kojim je moguće podesiti klimu ne samo za vozača i suvozača, već i za ostale putnike u drugom i trećem redu sedišta.

  ford

  Vetrobransko staklo brzo se čisti uz funkciju Quickclear

  Pomoću ove pametne funkcije u ledena zimska jutra lakše ćete krenuti na put. Jednostavno pritisnite dugme i sistem će odmrznuti staklo u samo nekoliko sekundi, čak i kod temperatura ispod nule.

  ford

  Sedišta sa dodatnim pojačanjem i masažom

  Nova ergonomska sedišta Multi-Contour na izbor su za vozača i suvozača, a njihov dizajn omogućava potpuno podešavanje. Time se dobija dodatno pojačanje, na mestima na kojima je potrebno, a imaju i funkciju masaže kako bi vaša vožnja na dužim rutama bila što opuštenija. Sedišta Multi-Contour na izbor su i sa klima sistemom koji vam omogućava da na sedištima podesite svoju idealnu tempertauru.

 • Praktičnost

  Bez brige da ćete prekoračiti ograničenje brzine

  Sistem za automatsko prilagođavanje brzine (ISA) osmišljen je za veći nadzor nad brzinom, te ćete se tako lakše usredsrediti na put. Kamera za prepoznavanje saobraćajnih znakova (TSR) najpre automatski prepoznaje trenutno ograničenje brzine (ako je aktivirana), a sistem nakon toga vašu najveće podešenu brzinu prilagodi tom ograničenju.

  ford Hands-free vrata prtljažnika za lagano otvaranje i zatvaranje

  Jednostavno mahnite nogom ispod zadnjeg branika automobila i prtljažnik će se automatski zatvoriti ili otvoriti.

  Bez ključa znači i bez napora

  Fordov KeyFree sistem omogućava vam zatvaranje i otvaranje automobila bez vađenja ključa iz džepa ili torbe. Idealno rešenje ako su vam ruke pune.

  ford Pokrenite svoj automobil jednostavnim pritiskom na dugme

  Ključ više nije potreban. Jednostavno pritisnite dugme Power Starter držeći pritisnuto kvačilo (ili pedalu kočnice na automatiku) i motor se pokreće.

  HI-FI zvuk

  Audio sistem sa devet zvučnika deo je standardne opreme za Ford SYNC 2 i ceo će automobil ispuniti kristalno jasnim zvukom. Možete se odlučiti i za sistem Premium sa digitalnim radio prijemnikom (DAB) i 12 Sony zvučnika koji će vam pružiti odličnu i neponovljivu atmosferu slušanja.

  ford Ford SYNC 2. Napredna hands-free tehnologija i ekran na dodir

  Buduća generacija Ford SYNC 2 omogućava bežićnu povezanost vašeg mobilnog telefona i MP3-a. Preko jednostavnih i intuitivnih glasovnih naredbi ili preko 8-inčnog ekrana u boji na dodir omogućena vam je reprodukcija muzike i upotreba telefona, navigacionog sistema i klima uređaja.

  ford Fordov Easy Fuel sistem za sprečavanje sipanja pogrešnog goriva

  Zahvaljujući Easy Fuel sistemu praktično je nemoguće natočiti pogrešnu vrstu goriva jer pogrešna mlaznica jednostavno neće odgovarati. Kod Easy-Fuel sistema nema čepa od rezervoara, pa tako nećete moći ni isprljati ruke.

  MyKey® funkcija za bezbrižno deljenje automobila

  Ford MyKey® omogućava vam da podesite brzinu, alarm kao podsetnik na sigurnosni pojas, pa čak i da nadzirete jačinu zvuka audio sistema. Ova inovativna funkcija omogućava vam da postavke vozila prilagodite pojedinačnim korisnicima. Ako automobil pozajmljujete nekome, možete programirati ograničenja koja želite.

  Napredni sistem koji pomaže kod održavanja smera

  Sistem za održavanje voznog smera koristi napred okrenutu kameru kako bi reagovao ukoliko nenamerno izlazite van svoje vozne trake. Sistem će vas na to upozoriti trešenjem volana i vizuelnim upozorenjem. Ako se na ovo upozorenje odazovete presporo ili ako se uopšte ne odazovete, sistem za održavanje smera može vam ponuditi pomoć kod upravljanja kako bi vas sigurno vratio u odgovarajuću voznu traku. Tehnologija je predviđena za puteve sa više traka (npr. autoputeve), te će se automatski isključiti kod brzine ispod 65 km/h, a možete je isključiti i ručno.

Bookmark & Share