Performanse i efikasnost

Zašto bi trebalo da birate između stimulišućih performansi i efikasnosti koja štedi novac? Sa potpuno novom Ford Fiestom možete imati sve. Pod Vašom komandom je 1,0-litarski Ford EcoBoost benzinski motor, petostruki nosilac titule Međunarodni motor godine (International Engine of the Year). Auto Start-Stop sistem Vam pomaže da uštedite gorivo, svaki put kada se zaustavite pred semaforom. I sofisticirana dinamika vožnje i precizno rukovanje pružaju nagrađivano, beskompromisno iskustvo u vožnji.


fordViše snage. Veća efikasnost. Više uživanja

Revolucionarni 1,0-litarski trocilindarski Ford EcoBoost benzinski motor daje Vam svu snagu koje biste očekivali od konvencionalnog 1,6-litarskog motora, ali postiže ekonomičniju potrošnju goriva i manju emisije CO2, tek 97 g/km. Pobeda, pobeda. Takođe, možete izabrati 1,1-litarski TiVCT motor koji Vam daje do 85 KS za igru, pri čemu emisija pada na samo 82 g/km.

fordDizel snaga

Više volite dizel? Onda se opredelite za 1,5-litarski TDCi motor koji isporučuje 85 KS i postiže štedljivu ekonomičnost od 2,66 l/100 km (u kombinovanom ciklusu) sa emisijom CO2 od samo 82 g/km u verziji sa troja vrata i 3,3 l/100 km sa emisijom CO2 od samo 84 g/km u verziji sa petoro vrata. Ako želite još više snage i efikasnosti, motor od 120 KS Vam omogućava potrošnju od 2,66 l/100 km (u kombinovanom ciklusu) i emisiju CO2 od 89 g/km.

fordPotrošite manje goriva sa sistemom Auto Start-Stop

Kada se zaustavljate ispred semafora ili se Vaša Fiesta kreće u koloni, ova tehnologija može automatski da isključi motor, ali da još uvek omogući snabdevanje strujom osnovne opreme poput farova, klima-uređaja i Ford SYNC 3 sistema. Kada ste spremni za kretanje, samo pritisnite pedalu kvačila, ili pritisnite papučicu gasa na verziji sa automatskim menjačem i motor se ponovo pokreće. Auto Start-Stop je posebno efikasan u gradovima, gde može smanjiti potrošnju goriva do 10% (urbani ciklus).

fordEfikasnost pritiskom na dugme

Genijalna funkcija nove Ford Fieste je Eco Button. Pritisnite da biste ga uključili, a niz sistema i podešavanja prilagodite kako biste uštedeli gorivo. Na primer, može se smanjiti brzina ubrzanja, broj obrtaja motora pri praznom hodu („na leru") se takođe može smanjiti, kao i brzina ventilatora klima-uređaja. U kombinaciji, sve ove male „stavke" mogu napraviti veliku razliku.

Bookmark & Share