Bezbednost i sigurnost

Potpuno nova Ford Fiesta nudi niz naprednih tehnologija osmišljenih da zaštite Vas, Vaše putnike i Vaše vozilo u slučaju nesreće. Ključne funkcije uključuju Pomoć pre sudara (Pre-Collision Assist), Upozorenje o opasnosti i kočenju u hitnim situacijama (Hazard and Emergency Brake Warning) i Kontrolu zanošenja prikolice (Trailer Sway Control). Takođe, tu je i mnogo drugih sistema, od kojih neki postoje da bi, prvenstveno, sprečili nesreće.fordSistem koji može pomoći u zaštiti pešaka

Pomoć pre sudara sa detekcijom pešaka otkriva vozila i pešake do 130 metara ispred, ili one koji mogu da pređu putanju vozila i upozoravaju na njihovo prisustvo. Ako ne odgovorite, sistem automatski primenjuje kočnice. Ova nova tehnologija je osmišljena da pomogne u smanjivanju posledica nesreća ili da ih potpuno izbegne. I ne samo da funkcioniše pri brzinama do 50 km/h, već i noću.

fordVazdušni jastuci za Vašu zaštitu iz svih uglova

Pored vazdušnih jastuka za vozača i suvozača, bočni vazdušni jastuci pružaju zaštitu grudnog koša, a napravljeni su da usmeravaju vozača dalje od zone sudara. Takođe su u mogućnosti da podignu ruke putnika obezbeđujući bolji prostor između njih i strukture koja upada. Vazdušne zavese omogućavaju maksimalnu pokrivenost, a nasloni za glavu pružaju zaštitu od udaraca odpozadi. Sa prednjim i zadnjim sigurnosnim pojasevima sa predzatezačima i graničnicima opterećenja, sa podsetnikom o vezanosti sigurnosnih pojaseva, Fiesta pomaže da se Vaša bezbednost stavi na prvo mesto.

fordSigurnost na visokom nivou

Sa dvostrukom blokadom, vrata se ne mogu otvoriti iznutra, čak i ako je pokušaj ulaska napravljen razbijanjem bočnog prozora. Da biste aktivirali dvostruku blokadu, sve što treba da uradite je da na privesku-ključu dvaput pritisnete dugme "zaključaj". Sigurnosni sistem Thatcham kategorije 1 je ugrađen na verzije Zetec i iznad kao standardna oprema i uključuje perimetarski alarm i dvostruke blokade.

fordNapredni sistemi za bolju kontrolu kočenja

Sistem koji sprečava blokadu točkova pri kočenju (ABS) i elektronska distribucija kočione sile obezbeđuju da Vaše kočenje bude više kontrolisano. Pomoć pri kočenju u hitnim situacijama takođe pomaže Vašim kočnicama da budu efikasnije u vanrednim situacijama. Ona radi „osećajući" količinu pritiska koji ste primenili na kočnicu i automatski ga povećava, ako je potrebno.

fordDrži Vašu prikolicu bezbedno u liniji

Kontrola zanošenja prikolice otkriva "vijuganje" ili „lelujanje" prikolice i smanjuje brzinu Vašeg vozila kako bi rešila problem, čineći vuču više kontrolisanom. Sistem usporava vozilo smanjenjem obrtnog momenta motora i postepenim povećavanjem pritiska kočenja na svim točkovima.

fordUpozorenje pozadi kada oštro kočite

Ako morate snažno da kočite u hitnim slučajevima, signalne lampice upozorenja (četiri migavca) se automatski uključuju da biste upozorili ostale vozače i učesnike u saobraćaju. Kočiono svetlo takođe treperi, pružajući vozilima iza upozorenje o nekoj potencijalno opasnoj situaciji.

Bookmark & Share