Iskustvo u vožnji

Poboljšano iskustvo u vožnji

 

Korišćenjem naprednih tehnologija automobil se stalno odaziva na događanja u okolini i prilagođava se uslovima na putu, u saobraćaju i Vašoj vožnji. Celi niz naprednih funkcija omogućava da Vaš život bude jednostavniji. 

 

Od prilagodljivih LED svetala, koji uzorak svetlosnog snopa prilagođavaju okolini, do komunikacionih sistema kojima možete upravljati glasom. I od funkcije koja uklanja sav stres prilikom parkiranja, do sistema s kojim sigurno ostajete u svojoj traci. Istražite donje poveznice i otkrijte više.


 • Vozna tehnologija

  Reflektori koji pomažu da vidite iza krivine

  S Fordovom tehnologijom prilagodljivih LED svetala potpuno novog Mondea, ona nisu samo zapanjujuće lepa, već su i sofisticirano pametna. Pri okretanja upravljača tačno „prate“ put i garantuju izuzetnu vidljivost. Uzimajući u obzir brzinu, okolinu i uslove, mogu prilagoditi i formu svetlosnog snopa. Osam različitih načina uključuje postavke za vožnju u gradu, po seoskim drumovima i auto putevima, kao i uvažavanje vremenskih uslova. 

  Ford SYNC 2 – napredna tehnologija za upravljanje bez ruku i ekran na dodir

  Sistem Ford SYNC 2 sledeće generacije omogućava bežičnu vezu Vašeg mobilnog telefona i MP3 uređaja. Reprodukcijom muzike, telefonom, navigacionim sistemom i klima uređajem možete upravljati jednostavnim, intuitivnim govornim naredbama ili preko 8-inčnog ekrana u boji na dodir (koji možete koristiti i za prikaz slika). Dovoljna je samo reč... Sistemom Ford SYNC 2 možete pozvati popis lokalnih restorana jednostavnom rečenicom "Gladan sam"; za pomoć u izboru i rezervaciji možete iskoristiti i Michelinov vodič. Modemom USB moguće je Wi-Fi povezivanje na mestima gde je dostupna mreža. Sistemv uključuje i Fordovu pomoć u nuždi, koja može u slučaju nezgode samostalno nazvati službu za spasavanje (pogledajte stranicu o bezbednosti i zaštiti).

  Vaše muzičke mogućnosti

  Odaberite sistem SYNC 2 sa četiri odlična zvučnika ili napredni zvučni sistem Sony sa 12 Sony audiofilskih zvučnika. Uz doplatu je na raspolaganju i digitalni radio DAB. 

  Jednostavnija vožnja unazad s prikazom područja iza vozila

  Stubovi, ograde, niski zidovi ... kamera se automatski aktivira kada odaberete stepen za vožnju unazad i na ekranu u centralnoj konzoli prikazuje područje iza vozila. Sistem takođe prikazuje i uočljive smernice za pomoć pri parkiranju čak i na tesnim parkirnim mestima. 

  Napredni sistem koji pomaže da ostanete u voznoj traci

  Sistem za pomoć prilikom održavanja smera s kamerom usmerenom unapred registruje nehotičan "slalom" iz vozne trake. U tom slučaju sistem će upozoriti vibracijom upravljača i prikazom upozorenja. Ako se odazovete presporo ili ne registrujete upozorenje, sistem će aktivnim zahvatom automobil bezbedno usmeriti natrag na odgovarajuću voznu traku. Tehnologija je projektovana za puteve sa više traka (na primer, auto puteve), zato se sistem automatski isključuje pri brzinama ispod 65 km/h, a možete ga isključiti i ručno. 

  Retrovizori koji vide i Vama sakrivene opasnosti

  Sistem za upozoravanje na vozilo u mrtvom uglu (BLIS) pomoći će da se sigurnije promenite voznu traku jer radarski senzori na obe strane vozila proveravaju mrtve uglove. Ako registruju vozilo koje ne vidite, upozoravaju narandžastim svetlom u spoljnom retrovizoru na odgovarajućoj strani vozila. 

  Parkiranje i uključivanje u saobraćaj bez stresa

  Uz pomoć senzora, aktivna pomoć pri parkiranju može učiniti mnogo više nego što su samo smernice pri paralelnom parkiranju. Pomoćnik za napuštanje parking mesta (POA) će Vam pomoći da se uključite u saobraćaj nakon paralelnog parkiranja. Kada s pokazivačem pravca izberete levu ili desnu stranu, sistem će se postarati za kolo upravljača (volan), a na Vama je da preuzmete upravljanje papučicom gasa o i pedalom kočnice. Sistem za upravno parkiranje (PPA) može da detektuje pogodno mesto i da vozilo unazad usmeri u njega. Sistem upozorenja na poprečni saobraćaj (SPA) pri početnom izlaženju iz parking mesta proverava da li se s leve ili desne strane približava neko vozilo.

   

   

   

 • Komfor i praktičnost

  Postavite idealnu temperaturu za sebe i suvozača

  Dvozonski klima uređaj sa automatskom regulacijom temperature (DEATC) omogućava da odaberete različitu temperaturu za vozačevu i suvozačevu stranu. Uređaj će je održavati s naprednim klima sistemom.

  Retrovizor koji sprečava zaslepljivanje

  Noćne vožnje su ugodnije i zasigurno i bezbednije ako Vas ne zaslepljuju reflektori vozila koja voze iza Vas. Upravo zato monohromatski retrovizor sa samozatamnjenjem registruje odsjaj reflektora i odabira postavke bez zaslepljivanja. 

  Grejano vetrobransko staklo "Quickclear" omogućava brzu čistoću vetrobranskog stakla 

  Ta sofisticirana funkcija omogućava Vam da se i po jutarnjem mrazu brzo uputite na put. Dovoljan je lagani pritisak na prekidač i sistem u nekoliko sekundi odmrzava ili uklanja rosu s vetrobranskog stakla.

  Spoljni retrovizori koji štite sami sebe

  U vožnji kroz uske prolaze ili pri parkiranju u uskim ulicama možete brzo da oštetite spoljne retrovizore. Uz doplatu je na raspolaganju električno preklapanje retrovizora koje omogućava da pritiskom na prekidač pomaknete retrovizor prema unutra i sprečite štete. Budući da su retrovizori grejani, možete brže da obezbedite sigurnu preglednost pri nižim spoljnim temperaturama.

   

   

   

 • Pogodnosti

  Bezbrižno zajedničko korišćenje vozila s funkcijom MyKey® 

  Funkcija Ford MyKey® omogućava da podesite najveću brzinu, upozorenje za korišćenje sigurnosnog pojasa, pa čak i glasnoću zvučnog sistema. Tehnologija omogućuje veću bezbrižnost ako vozilo pozajmite prijatelju ili članu porodice, jer možete da programirate ograničenja koja važe za odabrani ključ: Ford MyKey®. "Administratorski“ ključ bez ograničenja možete ostaviti na sigurnom za sebe, a za druge možete odabrati više ključeva. 

  Automatsko upravljanje dugim svetlima za maksimalnu vidljivost bez zaslepljivanja drugih vozača

  Korisna funkcija u noćnim vožnjama privremeno zasenjuje duga svetla ako registruje vozila koja voze u suprotnom smeru ili su pred Vama u istoj voznoj traci, tako da sprečava zaslepljivanje drugih vozača. Kada je put slobodan, sistem ponovno automatski uključuje duga svetla. Automatsko upravljanje dugim svetlima na raspolaganju je uz doplatu sa sistemom za pomoć u održavanju smera.   

   

   

Bookmark & Share