Performanse i efikasnost

Nova Kuga opremljena je 1.5 EcoBoost motorom od 150 KS sa 6-brzinskim ručnim menjačem, odnosno 180 KS u slučaju 6-brzinskog automatskog menjača. Oba motora donose snagu adekvatnu teškim off-road uslovima, a zahvaljujući Fordovim ECOnetic tehnologijama troše manje goriva.

Inteligentni sistem pogona na sva četiri točka garantuje sjajne reakcije na svim terenima. Rezultat: Kuga donosi impresivnu ranvotežu performansi i efikasnosti. Saznajte više, a u nastavku se upoznajte sa ključnim činjenicama i brojkama.

 • Snaga


  fordMoćni benzinski motor

  Benzinski 1.5 EcoBoost motor garantuje neverovatne performanse: 150 KS kod 6-brzinskog ručnog, odnosno 180 KS kod 6-brzinskog automatskog menjača, uz maksimalnih 240 Nm obrtnog momenta.

  fordIzbor snažnih dizelskih motora

  I dizel motori donose veliku snagu. Tu je 2,0-litarski TDCi Duratorq motor (140 KS) sa 6-brzinskim ručnim menjačem koji daje veliku količinu snage pri niskom obrtnom momentu od 320 Nm pri 2.000 o/min. Druga mogućnost je snažniji 2,0-litarski TDCi od 180 KS, koji je i više nego sposoban za najteže off-road uslove.

  fordFord PowerShift automatski menjač. Prijatnija vožnja uz manju potrošnju goriva

  Kombinujući praktičnost automatika i kontrolu ručnog prenosa, ovaj automatski menjač sa šest stepeni i dva kvačila unapred bira stepen prenosa za vas tako da ne dolazi do gubitka snage prilikom promene brzina. PowerShift lako, besprekorno menja brzine i vožnju čini jednostavnijom i prijatnijom, ali i štedi gorivo te smanjuje emisiju CO2 u poređenju sa konvencionalnim automatskim menjačima. Ova vrhunska tehnologija nadoknađuje čak i vožnju u pogrešnom stepenu prenosa. Na primer, tokom preticanja ona će prebaciti u nižu brzinu i tako vam dati dodatnu snagu radi bržeg i sigurnijeg preticanja i kontrole.

 • Ekonomičnost

  fordUštedite 10 posto goriva sa tehnologijom Auto Start-Stop

  Kada se Kuga zaustavi na semaforu ili klizi u gužvi, ova tehnologija automatski isključuje motor (i dalje napajajući važne stvari kao što su klima uređaj i radio). U trenutku kad ste spremni da krenete, ona ponovo uključuje motor. Idealna je za vožnju po gradu i može za čak 10 posto smanjiti vašu potrošnju goriva. (Dostupno samo uz 1.5-litarski EcoBoost motor sa 180 KS).

  Indikator optimalnog trenutka za promenu brzina

  Lampica na instrument ploči govori vam kada je idealan trenutak za promenu brzine radi maksimalno efikasne potrošnje goriva. To je jednostavan i efikasan način da putovanje bude ekonomičnije.

  Pametni sistem za efikasniju vožnju

  Inovativni Fordov sistem Eco Mode neprestano procenjuje uticaj vašeg stila vožnje na potrošnju goriva. Sistem beleži i analizira vašu brzinu, promene stepena prenosa, kočenje, kao i odnos između kraćih i dužih putovanja. Pametan softver tada preporučuje kako unaprediti potrošnju goriva u skladu sa vašim vozačkim stilom.

Bookmark & Share