Iskustvo vožnje

Zadržite kontrolu, gde god vozili

Nova Kuga opremljena je pametnom tehnologijom koja vožnju čini jednostavnijom i prijatnijom, na putu ili van njega. Postoji i širok raspon inovativnih karakteristika implementiranih zarad praktičnosti i vaše udobnosti. Tu je i prostrana, luksuzna kabina u kojoj ćete pronaći mnoštvo praktičnog i fleksibilnog prostora. U nastavku saznajte više.

 • Iskustvo vožnje


  fordTrenutno prepoznavanje promene terena

  Kugin inteligentni sistem pogona na sva četiri točka (AWD) trenutno reaguje i prilagođava se promenljivom terenu. Šalje preciznu količinu snage onim točkovima kojima je potrebno najviše prijanjanja. Sistem deluje „na zahtev" i aktivira se tek kad je potrebno, a to štedi gorivo kad je put manje zahtevan. Ako želite da vidite ponašanje točkova tokom čitavog putovanja, informacioni AWD ekran prikazuje grafikon sa količinom snage koju dobija svaki točak.

  fordMalo prostora za parkiranje? Dopustite Kugi da se sama smesti

  Active Park Assist može da vas uvede u parking prostor koji je od automobila duži za manje od jednog metra. Jednostavno pritisnite taster i senzori ovog inovativnog sistema pronaći će dovoljno veliki prostor da uđete. Potom vas automatski uvodi, a vi bez dodirivanja volana treba samo da kontrolišete gas, brzinu i kočnice jednostavno prateći instrukcije sa ekrana i zvučne signale.

  fordEmergency Assistance

  U slučaju nezgode i aktiviranja vazdušnih jastuka, ova tehnologija (deo SYNC sistema) može sama upotrebiti vaš mobilni telefon kako bi kontaktirala hitne službe i obavestila ih o vašoj lokaciji. Tehnologija Emergency Assistance osvojila je nagradu „Best Mobile Innovation for Automotive Transport or Utilities" na Globalnim nagradama za mobilne telefone za 2012. Godinu.  fordIntegrisana navigacija vodi vas do odredišta

  Ford Kuga ima dodatni potpuno integrisan satelitski navigacioni sistem sa DAB audiom koji odgovara na aktuelnu brzinu putovanja i trenutne uslove u saobraćaju kako bi pružio što precizniju procenu vremena dolaska, kao i sve relevantne informacije o putovanju.

  fordJednostavnija i sigurnija vožnja unazad pomoću zadnje kamere

  Zadnja kamera prikazuje sve što se nalazi iza vas na ekranu ugrađenom u središnju konzolu. Osim što prikazuje stvari koje bi vam mogle promaći, putem virtuelnih linija daje preciznu putanju i kod najmanjih prostora. Radi dodatne praktičnosti zadnja kamera se automatski aktivira kada krenete unazad.

  fordSigurniji tempomat

  Poput normalnog tempomata, prilagodljivi tempomat (ACC)* omogućuje vam odabir i održavanje brzine vožnje. Ono što ACC čini sigurnijim jeste usporavanje i zadržavanje na unapred definisanoj udaljenosti kada otkrije vozilo ispred sebe. Čim se put ispred oslobodi, automobil se vraća na zadatu brzinu. ACC sadrži i funkciju Forward Alert, sistem nadzora koji vas obaveštava ako se previše približite vozilu ispred. Forward Alert je nedavno osvojio Euro NCAP Advanced nagradu, prestižno priznanje za tehnologiju sigurnosti u automobilu.

  Servo-upravljanje koje koristi manje snage

  Kuga ima elektroničko servo-upravljanje (EPAS) koje se automatski prilagođava svakoj situaciji. Ovaj sistem doprinosi da se točkovi okreću lakše i jednostavnije, dajući veću upravljivost prilikom vožnje gradom, na nižim brzinama ili pri parkiranju. Takođe upravljač čini čvršćim kad su vam potrebni veća kontrola i pouzdanost na višim brzinama. Za razliku od mnogih sistema koji su neprestano uključeni, EPAS se uključuje samo kad je potrebno. To znači da troši manje energije, dodatno poboljšavajući ekonomičnost potrošnje.

  fordFord SYNC, napredna hands-free tehnologija

  FORD SYNC glasovna kontrola čita tekstualne poruke naglas, dopušta vam kontrolu audio uređaja i pozivanje mobilnim telefonom putem jednostavnih glasovnih komandi, a to znači da se možete usredsrediti na vožnju.
  Osim što vam dopušta reprodukciju pesama s USB-a ili MP3, kao i puštanje pesama sa mobilnog telefona preko Bluetooth konekcije, ovaj napredni SYNC sistem može pronaći naziv pesme ili izvođača sa radija. A može i sastaviti popis pesama sličan pesmi koju upravo slušate.

 • Udobnost


  fordPanorama krov sa otvaranjem daje svetliji, prostraniji osećaj vožnje

  Dodatni panoramski krov kod Kuge propušta prirodnu svetlost i moguće ga je otvoriti kako bi vaši putnici imali bolji pogled na nebo i okolinu uopšte. Premaz koji reflektuje sunčevu svetlost sprečava preveliko zagrevanje vozila. Ako je potrebno, integrisan automatski poklopac sa unutrašnje strane može potpuno eliminisati sunčeve zrake.

  fordPodesite jednu temperaturu za vas, drugu za vašeg suvozača

  Vaš suvozač voli udobnost, a vi biste radije da bude hladnije. Rešenje je dvozonska automatska elektronska kontrola temperature (DEATC). Ona omogućava postavljanje temperature sa čak četiri stepena Celzijusa razlike između vaše zone i zone vašeg suvozača.

 • Praktičnost


  fordOtvorite i zatvorite prtljažnik, čak i kada su vam zauzete ruke

  Hands-free prtljažnik umnogome pomaže kad su vam ruke zauzete. Jednostavno mahnite nogom ispod zadnjeg odbojnika automobila i prtljažnik će se automatski zatvoriti ili otvoriti. Sistem koristi dva senzora ispod zadnjeg odbojnika koji prepoznaju kada vaša noga prekine njihovo električno polje. Signal se tad šalje vozilu sa zahtevom za otvaranjem ili zatvaranjem prtljažnika. Ovaj sistem funkcioniše samo kad sa sobom imate KeyFree privezak.

  fordJednostavan ulazak i pokretanje bez ključa

  Fordov KeyFree sistem vam omogućava otključavanje i zaključavanje Kuge bez vađenja ključa iz džepa ili torbe. Kad se nađete u automobilu nema potrebe za korišćenjem ključa. Jednostavno pritisnite Fordov taster Power Starter držeći pritisnutom kvačilo (ili pedalu kočnice na automatiku) i motor će se pokrenuti.

  fordBrisači koji se automatski prilagođavaju kiši

  Brisači sa senzorima kiše automatski se uključuju kada na vetrobranskom staklu otkriju vlagu, a potom prilagođavaju brzinu kako bi se izborili sa svakom vrstom vremena. Možete čak i odabrati šest stepeni osetljivosti koji određuju količinu vlage koja će aktivirati brisače.


  fordElektrični spoljni retroviozori sa samozaštitom

  Da bi se spriečila slučajna oštećenja, električno pokretani retrovizori automatski se preklapaju pri parkiranju. Tako preklopljeni štite i elegantne pokazivače pravca.

  fordGrejani Quickclear vetrobran: kraj struganja leda

  Jednostavno pritisnite taster i nevidljivi grejači brzo čiste led ili sneg, tako da ne morate o tome da brinete.

  fordFord Easy-Fuel za jednostavno tankovanje goriva

  Ova tehnologija doslovno onemogava sipanje pogrešnog goriva u vozilo jer pogrešan ventil jednostavno neće pasovati. A kako je Easy-Fuel sistem bez poklopca rezervoara, nećete morati da dodirujete prljavi poklopac.

  Sony DAB audio sistem sa USB priključkom

  Osim savršenog zvuka, ovaj dodatni vrhunski digitalni sistem prikazuje informacije o pesmi koja se reprodukuje. Neke verzije čak pokazuju i aktuelne novosti. Sistem ima i USB vezu pa možete povezivati uređaje bez Bluetooth-a. To znači da možete reprodukovati MP3 muzičke datoteke sa memorijske kartice, iPoda ili drugog MP3 uređaja.

  Više prostora za vaš prtljag

  Kugin prtljažni prostor sada je još veći i prilagodljiviji pa možete ubaciti sve što će vam zatrebati. Prilagodljiv pod prtljažnog prostora može biti u dva položaja: nisko na podu da bi se dobio dublji prtljažni prostor od 492 litre ili više kako bi se stvorio ravan prostor za utovar od 1615 litara sa spuštenim zadnjim sedištima. Tu je i mnogo praktičnih prostora za odlaganje svega, od velikih boca za vodu, do manjih predmeta kao što su sunčane naočare, mobilni telefoni i ključevi.

  Fleksibilno sedenje kada je potrebno više prostora

  Zadnja sedišta se preklapaju ravno što znači da možete iskoristiti sasvim ravan pod za utovar većih predmeta. Nasloni zadnnjih sedišta mogu se nagnuti napred ili nazad pod rasponom od 10 stepeni – šest etepeni napred i četiri stepena nazad. To znači da svaki putnik može postaviti svoje sedište u željeni položaj.

  Automatsko paljenje prednjih svetala

  Kuga ima senzore koji otkrivaju slabiji intenzitet svetlosti te aktiviraju prednja svetla, čineći vožnju u sumrak jednostavnijom i bezbednijom. Takođe se automatski aktiviraju pri ulasku u tunel. Automatska prednja svetla dodatna su mogućnost sa brisačima osetljivim na kišu.

Bookmark & Share