Tehnologija


 • Iskustvo u vožnji
  ford Pouzdanost u promenljivim uslovima

  Pametni sistem pogona na sva četiri točka (AWD) može odmeriti koliko prianjanja, koliko ravnoteže u vožnji kroz krivine i koliko odaziva treba automobilu na mokroj, suvoj ili ledenoj podlozi, odnosno na promenljivom terenu. Ova inteligentna tehnologija može preusmeriti pogon na prednju ili zadnju osovinu, zavisno od uslova na putu. Ovaj sistem sa okretajem na zahtev pruža odličnu kontrolu i upravljivost.

  ford Električni servo upravljač koji se odaziva u svakoj situaciji

  Električni servo upravljač (EPAS) automatski prilagođava svoje delovanje brzini i uslovima na putu. Kod vožnje pri manjoj brzini ili pri parkiranju, sistem se brine da lakše okrećete upravljač, čime osigurava veću okretnost, a pri vožnji s višim brzinama (npr. na autoputu) upravljanje postaje teže te vam na taj način daje više kontrole i samopouzdanja. Inovativni sistem EPAS, sada i sa nadzorom protiv proklizavanja, u obzir uzima i bočni vetar kao i ostale uslove vožnje, dok aktivna pomoć protiv trešenja volana smanjuje neželjene vibracije na volanu.

  Na obe strane videćete šta se događa oko vas

  Na multifunkcionalnom ekranu prikazana je podeljenja slika, tako da sa bilo koje strane možete videti i automobile, bicikliste i pešake koji se približavaju vašem vozilu. Ova nova tehnologija (na izbor kao dodatna oprema) je neprocenjiva, naročito kada pokušavate napustiti usko parking mesto ili kada nameravate da se uključite u gust saobraćaj.

  ford Parkiranje bez stresa pomoću senzora

  Upotrebom različitih tehnologija sistem za aktivnu pomoć pri parkiranju upravlja vozilom kod bočnog parkiranja, ali i više od toga. Pomoć za napuštanje parking mesta pomaže vam kod uključivanja u saobraćaj. Sistem za paralelno parkiranje (PPA) procenjuje veličinu prostora koji bi odgovarao vašem vozilu, te nakon toga parkira auto umesto vas. Sistem za bočno parkiranje (SPA) upozorava vas ako se oko vašeg vozila nalazi bilo koja bočna prepreka.

  ford Jednostavnija vožnja unazad

  Parkirni stubići, niski zidovi, na multifunkcionalnom ekranu kamera za vožnju unazad prikazuje sve što se nalazi iza vašeg vozila. Sistem se aktivira automatski kada odaberete vožnju unazad, a virtuelne linije pomažu vam da se parkirate i u najužim prolazima.

  ford Tempomat koji se automatski prilagođava

  Uz pomoć tehnologije prilagodljivog tempomata možete odrediti brzinu vožnje kojom želite voziti, a sistem će je sačuvati. Ako ugrađeni senzor primeti vozilo
  ispred vas, usporiće kako bi sačuvao prethodno određenu razdaljinu. Kada se put ispred vas opet oslobodi, sistem će ubrzati do odabrane brzine.

  ford Dodatna kontrola tokom vožnje uzbrdo

  Sistem za pomoć pri vožnji uzbrdo sprečava da pri takvoj vožnji vozilo počne klizati unazad. Deluje tako da pritisak na kočnice zadrži dodatne 2,5 sekunde te da pruži više vremena i kontrole u trenutku kad nogu s papučice za kočenje premestite na papučicu za ubrzanje.

  ford Napredno vešanje za vrhunsku vožnju i upravljanje

  Potpuno novo, napredno multi-link zadnje oslanjanje u kombinaciji sa poboljšanim 'McPherson' prednjim oslanjanjem pruža izvrsnu kontrolu točkova i vrhunski kvalitet vožnje. Kao rezultat toga, automobil omogućava idealno upravljanje u svim situacijama.

 • Performanse

  Benzin ili dizel: što god odabrali, napredan inženjering i genijalne tehnologije međusobno se kombinuju kako bi osigurali najbolji učinak i impresivnu uštedu goriva.

  ford EcoBoost: snaga i efikasnost bez kompromisa

  Dve EcoBoost opcije benzinskog motora koriste kombinaciju direktnog ubrizgavanja goriva i turbo punjača, kako bi osigurali neverovatne performanse i ekonomičnosti: Novi 1.5 EcoBoost benzinski motor pruža niže emisije i izvanrednu potrošnju goriva od 6,5 l / 100 km, uz 160 KS. 2.0 EcoBoost pruža impresivnih 240 KS. Posebno podešen zvuk symposer također vam daje mogućnost za uživanje u posebnom zvuku motora u kabini, kod težih ubrzanja.

  ford Raspon dizelskih opcija

  Preferirate dizel? Napredni 2.0 TDCi Vam daje izbor od četiri opcije snaga: 120KS, 150KS, 180KS i bi-turbo 210KS. Svaki motor uključuje najnoviju tehnologiju za poboljšanje snage, momenta i ekonomičnosti, uz smanjenje emisije štetnih gasova.

  ford Paddle Shift: uživajte u brzim promenama brzine na automatiku

  Inače dostupna samo u vrhunskim sportskim automobilima, Paddle Shift kontrola dolazi i uz 6-stupanjski automatski i Powershift menjač. Ova trkama nadahnuta tehnologija stavlja brzo, jednostavno menjanje brzina na dohvat ruke. Zbog kontrola montiranih na upravljaču, stepen prenosa možete promeniti brže u krivinama.

  ford Pametan info sistem koji će Vam pomoći da vozite efikasnije

  Inovativni Ford Eco Mode sistem kontinuirano procenjuje Vaše ponašanje u vožnji bazirano na potrošnji goriva. Sistem analizira brzinu, promenu stepena prenosa, kočenja i predviđanje razdaljine, plus broj kratkih i dugih putovanja koje napravite. Pametni softver Vas savetuje o tome kako poboljšati potrošnju goriva.

  ford Tri vrste 6 - stepenog menjača

  Kod novog Galaxy-a, možete birati između tri različita menjača. 6-stepeni ručni menjač ima visoki kapacitet obrtnog momenta i omogućava glatke, precizne promene brzine. 6-stepeni automatski menjač takođe ima visok kapacitet obrtnog momenta i pažljivo nameštanje tačke prenosa za maksimalnu snagu i efikasnost. Tu su i opcije s pogonom na sve točkove i 6-brzinskim Ford PowerShift menjačem.

  ford Efikasniji način za punjenje baterija

  Za razliku od tradicionalnih sistema, Smart Regenerative Charging sam puni bateriju, kada je to potrebno i kad god je to moguće, izbegava taj način kada pritiskate papučicu gasa. To može pomoći uštedi još više goriva i dodatno smanjiti štetne emisije.

  ford Ford PowerShift menjač. Brz i štedi gorivo

  Kombinujući praktičnost automatskog i kontrolu ručnog menjača, ovim naprednim 6-stepenim menjačem unapred odabirate sledeći stepen prenosa, tako da se ne gubi snaga kod menjanja. PowerShift-ova munjevita brzina, čini vožnju glatkom uz uštedu goriva i smanjenje emisije CO2 u odnosu na normalan automatski mjenjač.

  ford Koristite manje goriva sa Auto Start-Stop

  Kada se Vaš Focus RS zaustavi na semaforu ili čeka u redu, Auto Start-Stop automatski isključuje motor (ali još uvek snabdevajući strujom osnove kao što su ventilacija, radio i Ford SYNC). Kada ste spremni za polazak, samo odaberite prvi stepen prenosa, kao i obično i ponovno pokrećete sistem. Auto Start-Stop je posebno efikasan u gradovima i mestima, gde može smanjiti potrošnju čak do 10% (urban cycle).

 • Udobnost

  Udobnost, praktičnost i nepogrešiv osećaj da putujete prvom klasom. Dobrodošli u potpuno nov Galaxy.

  ford Sedišta koja pružaju dodatnu podršku i masiraju po želji

  Nova Multi-Contour sedišta dostupna su za vozača i suvozača, a dizajnirana su da bi bila potpuno podesiva. Kao rezultat toga, ona mogu pružiti dodatnu podršku tamo gde Vam je potrebna, pa čak i ponuditi Vam masažu, te tako pomažu da ostanete sveži tokom dužih putovanja. Multi-Contour sedišta su takođe dostupna sa kontrolom klime, tako da možete podesiti savršenu temperaturu.

  ford Pomoć da ostanete unutar ograničenja brzine

  Intelligent Speed Assist (ISA) je osmišljen kako biste poboljšali kontrolu brzine, omogućavajući Vam da se koncentrišete na put. Prvo, prepoznaje saobraćajne znakove (TSR), kamera automatski prepoznaje trenutno ograničenje brzine (ako je aktivirana), zatim sistem prilagođava svoju maksimalno limitiranu brzine do te granice.

  ford Upalite auto pritiskom na dugme

  Nema potrebe za ključem. Samo pritisnite dugme Start Ford Power držeći pedalu kvačila (ili pedalu kočnice ukoliko vozilo ima automatski menjač) za pokretanja motora.

  ford Postavljanje idealne temperature

  Snažan sistem grejanja i klimatizacije (HVAC) pomaže da se ugrejete ili rashladite. Dual Zone kontrola klime (standardno na Trend i Titanium modelima) omogućava podešavanje temperature za vozača i suvozača. A sa mogućnošću pomoćnog HVAC, čak možete odabrati savršene temperature za putnike u trećem redu istovremeno kad i za one u drugom.

  ford Hands-free vrata prtljažnika za jednostavno otvaranje i zatvaranje

  Ako imate pune ruke, a Galaxy oseti blizinu vašeg KeyFree priveska, sve što morate učiniti je zamahnuti nogom ispod zadnjeg branika i vrata prtljažnika će se automatski otvoriti ili zatvoriti.

  ford Bez ključa, bez brige

  The Ford KeyFree sistem Vam omogućava zaključavanje i otključavanje automobila, bez da ključ vadite iz džepa ili torbe. Ova opcija Vas štedi gnjavaže kad imate pune ruke.

  ford Bezbrižni sa ključem MyKey®

  Ova nova tehnologija omogućava postavljanje maksimalne brzine, podsetnika za sigurnosni pojas i kontrolu jačine audio sistema. Jednostavno ubacite ključ u bravu za pokretanje automobila i sledite jednostavna uputstva za postavljanje ograničenja koje želite postaviti u sistemu. Ključ „administratora" možete
  zadržati za sebe, ili napraviti više kopija ako to želite. Ford MyKey® je jednostavan za upotrebu i dizajniran je kako biste imali svoj mir, ako pozajmljujete vozilo prijatelju ili članu porodice.

  ford Brzo očistite vetrobransko staklo zahvaljujući QuickClean tehnologiji

  Ova pametna tehnologija je osmišljena kako bi vam pomogla da krenete što pre tokom maglovitih, hladnih jutrara. Samo pritisnite dugme i sistem će otopiti ili odmrznuti vetrobran u sekundi, čak i ako je temperatura ispod nule.

  ford Ford SYNC 2. Napredna hands-free i touchscreen tehnologija

  Novi Ford SYNC 2 omogućava bežično povezivanje mobilnog telefona i MP3 playera. Možete kontrolisati svoju muziku, telefon, navigaciju i klimatizaciju pomoću jednostavne, intuitivne glasovne komande ili putem 8" touchscreen ekrana u boji.

  ford Ford Easy-Fuel, za sigurno punjenje

  Ova korisna tehnologija čini gotovo nemogućim sipanje pogrešnog goriva u automobil, jer pogrešna mlaznica jednostavno neće odgovarati. Ford Easy-Fuel je sistem bez kapice, tako da nikad nećete morati ponovno dirati prljavi poklopac za gorivo.

  ford Hi-fi zvuk

  Audio sistem sa devet zvučnika standardno dolazi s Ford SYNC 2 i pruža izuzetnu jasnoću zvuka u celom automobilu. Opcionalni Premium sistem, sa DAB radiom, pruža pojačani doživljaj slušanja i uključuje 12 Sony zvučnika.


Bookmark & Share