Sigurnost i zaštita

Najviši mogući nivo sigurnosti

Možete se pouzdati u sveobuhvatan paket bezbednosnih funkcija, koje su implementirane kako bi ponudile najveći mogući nivo sigurnosti za vas i vaše putnike.

Nagrade Advanced za inovativnost i sigurnost

Novi C-MAX i Grand C-MAX opremljeni su tehnologijama koje su u proplosti bile nagrađene Euro NCAP Advanced nagradama, što je najveće priznanje koje dodeljuje vodeća evropska nezavisna organizacija za ispitivanje bezbednosti vozila. Ova nagradu se dodeljuje samo najnaprednijim tehnologijama koje pomažu automobilma u situacijama izbegavanja sudara, prilikom samog sudara, ali i nakon sudara. U obzir su uzete i tehnologije Active City Stop, sistem za održavanje sigurnosnog pojasa i sistem za upozoravanje vozača. * Nagrada je prvobitno dodeljena novom Fordu Focusu.

Ford SYNC sa karakteristikom Emergency Assistance poziva pomoć kada vi ne možete

Bitan deo sistema Ford SYNC koji spašava život je Emergency Assistance. Ukoliko dođe do saobraćajne nezgode , u kojoj se aktiviraju vazdušni jastuci ili se isključi pumpa za dovod goriva, tehnologija može umesto vas pozvati službu za pomoć. Poziv možete i prekinuti. Sistem dostavlja ključne podatke, kao što su GPS koordinate, čak i ako niste pri svesti.* * Ford Emergency Assistance funkcioniše u više od 30 evropskih država. Ta funkcija je aktivna kada vaš mobilni telefon povezan sa Ford Sync 2 sistemom. Kada se aktiviraju vazdušni jastuci (osim vazdušnog jastuka za kolena) ili kada se isključi pumpa za dovod goriva. Govorne funkcije i Emergency Assistance nisu na raspolaganju na svim evropskim jezicima.

Koordinisani sigurnosni sistemi aktiviraju se u deliću sekunde

C-MAX i Grand C-MAX opremljeni su naprednim pametnim zaštitnim sistemom (IPS), koji usklađuje niz sigurnosnih sistema i tako pruža najveću moguću zaštitu vas i vaših putnika. Kruta karoserija koja apsorbuje udarce, te napredna tehnologija sedišta i pojaseva smanjuju mogućnost povreda u slučaju saobraćajne nezgode, a uz njih je na raspolaganju i čitav niz vazdušnih jastuka koji štite putnike sa svih strana. Volan i papučice podešene su tako da se u slučaju sudara pomeraju u stranu od vozača, što smanjuje mogućnost telesnih povreda.

Pouzdanost i u najzahtevnijim situacijama

Vozilo je opremljeno elektronskim programom stabilnosti (ESP), koji objedinjuje niz tehnologija kako bi postigao što veću kontrolu nad automobilom. Kada senzori prepoznaju iznenadne promene kod upravljanja, skretanja i ponašanja vozila, koje mogu izazvati gubitak kontrole, EPS sistem prilagođava brzinu pojedinog točka i tako obezbeđuje bolju stabilnost vozila, te sprečava njegovo klizanje. Funkcije ESP sistema uključuju pomoć kod vožnje uzbrdo, pomoć pri skretanju u nuždi i elektronsko pretpunjenje pritiska u kočionom krugu.

Zaštita od prevrtanja

Sistem protiv prevrtanja (RSC) smanjuje  rizik od prevrtanja tako što prepoznaje ako vaš Motor-Caravan postaje nestabilan i uz nadzor motora i kočnica ispravlja upravljanje, i na taj način efikasno stabilizuje vozilo.

Rano upozorenje na pad pritiska u pneumaticima

Ako bilo koja od guma počne gubiti pritisak tokom vožnje, sistem za nadzor pritiska u ppneumaticima (TPMS) odmah upozorava uključivanjem lampice instrument tabli.

 

Električno zaključavanje vrata i prozora na strani gde se nalaze deca

Ova inovativna funkcija omogućava vam da pritiskom tastera zaštitite svoje najbliže, koji sede na zadnjim sedištima. (Standardna oprema kod Forda Grand C-MAX.)

Sistem za pomoć kod izbegavanja sudara

Sistem za pomoć kod izbegavanja sudara je aktivan pri svim brzinama i prepoznaje predmete u pokretu. Ako prepozna da bi moglo doći do kolizije, a vozač ne reaguje, na instrument ploči aktivira vizuelno i zvučno upozorenje, te počinje usporavati vozilo srednjom silom kočenja.

Dodatna kontrola prilikom kretanja uzbrdo

Ovaj sistem sprečava da prilikom kretanja uzbrdo vozilo krene ili prokliza unazad. Funkcioniše tako što zadržava pritisak na pedali kočnice dodatne 2,5 sekunde, ostavljajući vam dodatno vreme da prebacite stopalo sa kočnice na gas. Korisno kada se zaustavite na klizavim površinama.


 

 

 

Bookmark & Share