Životna sredina

Očuvanje životne sredine

 

Kako raste broj automobila u svetu, povećava se briga o zaštiti životne sredine. Oduvek smo se trudili da budemo uzor u branši i u ovoj oblasti. Mi uporno radimo na tome da se smanji uticaj naših proizvoda na okolinu, a da u isto vreme bude obezbeđena funkcionalnost, performanse i cena koju zahtevaju naši kupci. Mi želimo da ljudima bude jednostavno da kažu "ja podržavam očuvanje životne sredine i volim automobile".

 

Reciklaža
Kao deo naše brige, razvili smo program kompletne reciklaže vozila, sveobuhvatno uputstvo "projektuj da bude reciklirano", povećali smo upotrebu recikliranih materijala i smanjeno je korišćenje opasnih materijala. Naš krajnji cilj je proizvodnja vozila koje bi moglo gotovo kompletno da bude reciklirano.

 

Inicijative u oblasti zaštite životne sredine
Naši neprestani napori u očuvanju životne sredine podrazumevaju težnju da se ostvari poboljšan kvalitet vazduha i efikasnost iskorišćenja goriva uz minimizovanje emisije i očuvanje prirodnih resursa u proizvodnji. U upravljanju otpadom mi smo preuzeli vodeću ulogu u branši i takav pristup nam već donosi korist kod mogućeg korišćenja alternativnih goriva.

Vozila koja korist alternativna goriva 


Vozila koja koriste alternativna goriva (AFVs) nude emisiju koja u manjoj meri narušava okolinu nego prilikom korišćenja benzinskih i dizel goriva. Poslednjih 40 godina Ford je u prvim redovima istraživanja AFV i tehnologije i mi imamo raznovrsniju ponudu vozila koja pokreću alternativna goriva (AFVs) nego drugi proizvođači. Ovo podrazumeva komprimovani prirodni gas, propan/butan, metanol, etil alkohol i struju.

Bookmark & Share