Tehnologija i iskustvo vožnje

Ostanite povezani čak i u pokretu

Urbani putevi, autoputevi, seoski putevi... u novom Transitu se uvek osećate udobno i povezano sa okolinom, gde god vas posao odnese. Pomoću novih tehnologija i parkiranje postaje jednostavno. A u vašoj potpuno opremljenoj kabini, sa dovoljno prostora za skladištenje, možete koristiti i sistem za glasovno upravljanje te bezbedno primati telefonske pozive tokom vožnje.

 • Tehnologija vožnje

  ford

  Ford SYNC sa AppLink i sistemom Emergency Assistance. Najnovija hands-free tehnologija

  Ford SYNC sa AppLink i sistemom Emergency Assistance omogućuje vam upravljanje muzikom i korišćenje mobilnog telefona jednostavnom glasovnom komandom. Ako je vaš kućni broj sačuvan u kontaktima telefona pod „kuća", samo je potrebno da izgovorite „Zovi kuću" i sistem će automatski birati taj broj. Glasovne komande možete koristiti za izbor pesama s USB-a ili MP3 player-a/iPod-a, a možete i preneti muziku sa vašeg mobilnog telefona putem Bluetooth-a. Sistem podržava i čitanje SMS poruka na glas**

  * Bluetooth® naziv i logotipi su dopušteni i u vlasništvu komanije Bluetooth SIG, Inc. Ford Motor Company Limited i povezanih društva imaju licencu i pravo upotrebe tih oznaka. Ostali trgovački znakovi i trgovački nazivi su oni njihovih vlasnika.
  **zahteva instalaciju aplikacije AppLink na mobilnom telefonu.

  ford

  Putovanje koje manje košta, a vožnja manje umara

  Prilagodljivi tempomat zadržava željenu brzinu,a sistem možete isključiti pritiskom na papučicu kočnice ili gasa. Praktična kontrola na obruču upravljača omogućuje vam da promenite željenu brzinu u vožnji. Osim toga, prilagodljivi limitator brzine (Adjustable Speed Limiter Device) pomaže pri vožnji u opsegu unapred odabranih granica brzine. Tako ćete smanjiti potrošnju goriva i verovatnoću prekoračenja brzine, a na kraju vašeg dugog putovanja autoputem nećete biti umorni kao što biste ranije bili.

  ford

  Olakšana vožnja unazad

  Stubovi, kante za smeće, niski zidovi... Zadnja kamera prikazuje na ekranu sve što se nalazi iza vozila i ugrađena je u oledalo u vozilu, a automatski se aktivira čim vozilo započne kretanje unazad. Sistem takođe prikazuje virtualne smernice koje pomažu pri parkiranju na uskom prostoru ili pri utovaru.

  Senzori za parkiranje bez stresaford

  Senzori za parkiranje pomažu vam u proceni udaljenosti između vozila i prepreka ispred i iza vas. Čim senzori otkriju objekat u neposrednoj blizini, aktivira se zvučni signal. Signal postaje sve jači kako se približavate prepreci.

 • Udobnost i praktičnost

  Transit je dizajniran kako bi vam maksimalno olakšao profesionalne aktivnosti. Zbog toga ovaj model sadrži širok spektar tehnologija i osmišljenih sadržaja. Jednom kada ih isprobate, nećete više pomišljati da živite bez njih.

  ford

  Nova, prijatnija prednja sedišta

  Sedište vozača je u potpunosti prilagodljivo, kao i obruč upravljača, pa ćete lako pronaći idealan položaj u vožnji. Sedište je opremljeno integrisanim naslonom za ruke, a u sklopu dodatne opreme dostupni su i prilagodljivi lumbalni oslonac i grejači sedišta.

  ford

  Sve što vam treba kako biste radili iz vozila

  Kabina je namenski napravljena kako bi vam bila od pomoći u profesionalnom životu. Ako odaberete, na primer, duplo suvozačevo prednje sedište, središnje sedište iz Trend serije sadrži dvosed i sto koji je dovoljno veliki da na njega možete odložiti laptop ili A4 blok papir. Takođe su dostupni: skriveni skladišni prostor ispod suvozačkog sedišta kapaciteta 93 litra; skriveni pretinac u ploči sa instrumentima dizajniran za vaš mobilni telefon ili MP3 player / iPod (uključuje 12-V utičnicu); kutiju za rukavice u koju možete staviti dokumente A4 formata i, naravno, nekoliko držača za čaše i držač za bocu.

  ford

  Sistem koji informiše i zabavlja

  Na raspolaganju vam stoji širok raspon ugrađene multimedijalne opreme, uključujući, između ostalog, audio-vizuelni sistem koji podrazumeva radio, čitač CD-a, USB priključak, premijum zvučnike, multifunkcionalni ekran, navigaciju za celu Evropu i Ford SYNC sistem s AppLink-om i sistem za pomoć u hitnim situacijama (Emergency Assistance).

  ford

  Ogledala koja sama sebe štite

  Lako možete oštetiti bočna spoljna ogledala kada vozite u tesnom okruženju ili ste parkirani u uskoj ulici. Da bi se to izbeglo, uz doplatu možete odabrati električna sklopiva ogledala koja se sama okreću prema unutra jednostavnim pritikom tastera. S obzirom da su opremljena grejačima, u hladnim zimskim jutrima nećete gubiti vreme na njihovo čišćenje.

  ford

  Brisači koji se automatski podešavaju po kiši

  Brisači sa senzorima za kišu se pokreću čim detektuju vlagu na vašem vetrobranskom staklu, te podešavaju svoju brzinu u odnosu na jačinu kiše. Možete odabrati jedan od šest nivoa osetljivosti koja određuje količinu nakupljene vlage koja aktivira brisače. Brisači sa senzorima za kišu su dostupni u sklopu dodatne opreme zajedno sa automatskim prednjim svetlima.

  ford

  Prednja svetla koja se po potrebi uključuju automatski

  Transit je opremljen senzorima koji otkrivaju promenu intenziteta svetlosti i iznenadne promene u uslovima osvetljenja. Na primer, ako ulazite u tunel, kratka svetla se automatski aktiviraju, tako da vaša vožnja postaje sigurnija i lakša.

  ford

  Zaštićeni teretni prostor koji se lako održava

  Teretni prostor podrazumeva i čvrsti trajni pod prtljažnika, koji štiti vozilo i smanjuje buku za vreme vožnje. Osim toga, ivice poda su uzdignute za 100 mm, tako da vozilo lakše možete održavati čistim – teretni prostor se lagano usisava i čisti vodom.

  ford

  Ford Easy-Fuel, za sigurno punjenje goriva

  Sa ovom korisnom tehnologijom gotovo je nemoguće da napunite rezervoar pogrešnim gorivom. Sistem jednostavno ne prihvata pištolj za gorivo koji ne odgovara motoru. S obzirom da je Ford Easy-Fuel sistem bez čepa za rezervoar, nećete prljati ruke prilikom sipanja goriva.

  ford

  Stub upravljača koji se lako prilagođava

  Stub upravljača je moguće prilagoditi po dubini i visini kako biste pronašli svoj idealan, najprijatniji položaj u vožnji.

 • Rukovanje

  ford

  Lagani posao pri svakom okretanju

  Krug okretanja kod L2 Transit Furgona iznosi samo 11,9 metara (11,4 m kod modela L1 Chassis Cab). Čak i kod dužih modela je lako upravljati i okretati se zahvaljujući naprednom servo upravljaču.Bookmark & Share