Performanse i efikasnost

Optimalna snaga i potrošnja goriva

Novi 2,2-litarski TDCi dizel motori sa 6-stepenim menjačem, visoke snage i obrtnog momenta, izuzetno su ekonomični. Pomoću pametnih tehnologija kao što su smart regenerativno punjenje te auto Start/Stop i kontrola ubrzanja (u dodatnoj opremi), Transit smanjuje potrošnju goriva i vaše troškove.

Današnji dizel motori su najčistiji u istoriji i igraju važnu ulogu u pokušaju smanjivanja emisije CO2.

 • Snaga


  fordMoćan I ekonomičan dizel. Transit je u ponudi s tri unapređena 2,2-litarska TDCi u tri nivoa snage: 100,125 i 155 KS. Šestostepeni menjač, prednji, zadnji ili pogon na sve točkove i do 385 Nm obrtnog momenta za maksimalnu vučnu snagu. Opsežna istraživanja u inženjeringu dovela su do izuzetnog smanjenja potrošnje goriva, niske emisije CO2 i efikasnog zagrevanja motora, čak i u najhladnijim uslovima.

 • Ekonomičnost

  ford

  Efikasniji način punjenja baterija

  Za razliku od konvencionalnih sistema, Smart regenerativno punjenje (Smart Regenerative Charging) samo puni bateriju kada je potrebno i, kad god je to moguće, izbegava punjenje baterije prilikom pritiska na papučicu gasa. Ovaj sistem doprinosi uštedi goriva i dodatno smanjuje emisiju CO2.

  ford

  Uštedite gorivo koristeći Stop/Start sistem

  Kada se vaš Transit zaustavi na semaforu ili u stoji zaustavljen u nekoj drugoj situaciji, automatski Stop/Start sistem isključuje motor (ali još uvek snabdeva strujom osnovne sisteme kao što su ventilacija, radio i Ford SYNC). Kada ste spremni za polazak, samo pritisnite kvačilo i ubacite ručicu menjača u prvu brzinu, a sistem će ponovo pokrenuti agregat. Auto Stop/Start je naročito značajan u gradu i gradskim ulicama gde može smanjiti potrošnju goriva za 10%.

  ford

  Pametni info sistem za efikasnu vožnju

  Inovativni Ford Eco Mode je sistem koji neprekidno procenjuje kako se vaš režim vožnje odražava na potrošnju goriva. Sistem analizira brzinu vožnje, promenu stepena prenosa, kočenje i stepen anticipacije, kao i broj kratkih i dugih putovanja koje napravite. Pametni softver vas potom savetuje kako da poboljšate potrošnju goriva.

  ford

  Povećana ušteda goriva, smanjena emisija CO2

  Odaberite alternativni 'ECOnetic model' i prenosni odnos zupčanika će se povećati za 7% što znači duži prenos. Istovremeno će se povećati ušteda goriva, a emisija CO2 smanjiti do 169g CO2/km.

  ford

  Kontrola ubrzanja za ekonomičniju vožnju

  Ovaj novi inovativni sistem kontroliše nivo ubrzanja furgona u skladu s njegovim opterećenjem (ubrzanje se menja u zavisnosti od toga da li je kombi prazan ili delimično pun). Rezultat je smanjenje potrošnje goriva do 15%, u zavisnosti od vašeg stila vožnje.
  Ova tehnologija takođe može pomoći smanjenju trošenja motora, kočnica i guma, kao i drugih elemenata (standard na ECOnetic modelima).

  ford

  Ušteda goriva pri promeni brzina

  Svetleća strelica na instrumenat table sugeriše kada je najbolje promeniti brzinu kako biste postigli optimalnu potrošnju goriva.

Bookmark & Share