Iskustva u vožnji

Za manje stresan, bolje povezan radni dan

 

Transit Custom, zbog svoje napredne tehnologije, čini Vašu svakodnevnu vožnju manje teškom - posebno u urbanim sredinama. Vaš radni dan Transit će Vam dodatno pojednostaviti s kabinom, koja deluje kao pokretna kancelarija, sa dosta pametnog prostora za odlaganje stvari i preklopivim stolom, što je idealno za laptop. Tehnologija sa glasovnom kontrolom Ford SYNC omogućava korišćenje hands-free uređaja. Pored toga, uvek ćete biti povezani sa svojim vozilom (preko mobilnog telefona).  Čak su sedište vozača i volan potpuno podesivi, tako da možete da tražite savršen i najudobniji položaj za vožnju.

 • Vozne tehnologije

  Transit Custom je pun modernih tehnologija koje su ugrađene da bi vožnja bila tako jednostavna.

   

  Lakša vožnja s kamerom za pomoć pri kretanju unazad

  Ivični stubići, kante za smeće, niski zidovi ... kamera za nadzor vožnje unazad sve što je za Vama prikazuje na ekranu ugrađenom u retrovizor. To Vam pomaže da vidite stvari koje mogu da se previde, takođe pomaže pri parkiranju, a kroz prezentaciju virtuelnih linija koje Vas dovode u najmanji prostor. Za još veću udobnost, kamera se automatski aktivira kada se aktivira stepen za hod unazad. Kamera za pomoć pri vožnji unazad je dostupna kao dodatna oprema. 


  Senzori s kojima parkiranje više neće biti stresno

  Senzori za merenje razdaljine prilikom parkiranja, koji su dostupni kao dodatna oprema – uz doplatu, pomoćiće Vam da procenite razdaljinu između Vašeg vozila i bilo kakve prepreka ispred ili iza Vas. Kada otkriju prepreku, uključuju zvučno upozorenje, koje s približavanjem prepreci sve intenzivnije pišti. Ova funkcija pomaže Vam da parkirate sa više samopouzdanja. 


  Lakše manevrisanje noću

  Kada je potrebno da noću skrenete pod uglom većim od 30 stepeni, Transit Custom će Vam pomoći novim svetlima za osvetljavanje u krivini. Sistem se aktivira pri brzinama ispod 30 km/h, kada je zakrenut volan ili su uključeni indikatori pravca (migavci). Svetlo za osvetljavanje u krivini, koje se nalazi na vrhu fara, tada se automatski pali da osvetli odgovarajuću stranu puta, što Vam pomaže da je jasno vidite. Uz ovaj sistem dodatna sigurnost i preglednost više nisu problem.


   

   

   

 • Udobnost i praktičnost

  Vrhunski dizajn, sofisticirana unutrašnjost i pametne tehnologije zajedno će učiniti da Vaše radno vreme bude udobnije, pogodnije i povezanije. 

   

  Ford SYNC. Napredna hands-free tehnologija.

  Sistemom s glasovnom kontrolom Ford SYNC možete lako, bez korišćenja ruku i uz korišćenje jednostavnih i intuitivnih glasovnih komandi, upravljati muzikom i upućivati i primati pozive preko Vašeg mobilnog telefona. Na primer, ako ste jednostavno rekli "Pozovi kuću", sistem će pozvati kućni broj telefona (pod pretpostavkom da je "kuća“ na liste kontakata u Vašem mobilnom telefonu). Sistem će, takođe, naglas pročitati tekstualne poruke poslate na Vaš mobilni telefon.* SYNC takođe omogućava da birate numere sa prenosivih uređaja USB ili MP3 plejera/iPoda ili preslušavanje muzike sa mobilnog telefona, Za upravljanje, naravno, koristite audio komande. Tako će Vaše ruke uvek biti na volanu, a oči uprte na put. 

  Još jedna važna funkcija je pomoć u hitnim slučajevima. Ako je Vaš mobilni telefon povezan sa SYNC sistemom, ova tehnologija može da ga koristi za pozivanje hitnih službi, ako otkrije da imate nesreću. Ford SYNC je dostupan na engleskom, nemačkom, francuskom i italijanskom jeziku. 


  Nova, udobnija sedišta

  Sedište vozača i kolo upravljača (volan) su potpuno podesivi, tako da lako možete da pronađete svoju idealnu poziciju za vožnju. Ughrađen je takođe naslon za ruku, dok su podesivi lumbalni oslonac i grejana prednja sedišta dostupni kao dodatna oprema, uz doplatu. Sedišta sa jedne strane ispunjavaju standarde trajnosti koji se primenjuju na privredna vozila, a s druge strane njihov komfor može da se takmiči sa udobnošću sedišta u putničkom vozilu. Stoga dopuštaju da se Transitom otisnete na duga putovanja ili na kraće destinacija, tako što će Vaš dan učiniti prijatnim, kao da sedite u kancelarijskoj fotelji.


  Sve što treba za lakši rad na putu

  Vozački deo kabine Transita Custom ima dosta funkcija koje su korisne za Vaš rad. Na primer, ako izaberete dvodelno sedište suvozača, srednje sedište je opremljeno poklopivim stolom, na kojem je dovoljno prostora za prenosni računar (laptop) ili fasciklu s dokumentima. Takođe, možete iskoristiti nenadmašive ostave: skladišni prostor skriven pod dvostrukim sedištem suvozača, koji nudi 93 litara zapremine; skriveni odeljak u instrument tabli za Vaš mobilni telefon ili MP3/iPod (uključujući 12- voltnu utičnicu); odeljak u komandnoj tabli u kojem može da se smesti A4 fascikla, i, naravno, mnogo držača za boce i čaše.

  Toliko zabave, koliko želite

  Postoji širok spektar najnovije automobilske informacione i opreme za zabavu, uključujući vrhunski paket sa DAB radio uređajem, CD plejerom, USB ulazom, multifunkcionalnim ekranom, navigacijom, kamerom za pomoć pri kretanju unazad, Ford SYNC sistemom i prefinjenim rasporedom zvučnika.

  Brisači koji se automatski podešavaju količini kiše

  Brisači sa kišnimm senzorima se uključuju u trenutku kada na vetrobranskom staklu detektuju vlagu, a zatim prilagođavaju svoju brzinu, uspevajući da obrišu sve što donose trenutne vremenske prilike. Možete birati između šest različitih nivoa osetljivosti - da odredite koliko vlage mora da se akumulira pre nego što se aktiviraju brisači. Brisači sa kišnim senzorima su dostupni kao dodatna oprema, uz doplatu.

  Farovi koji se uključuju automatski, kada je to potrebno

  Transit Custom ima senzore koji prepoznaju svetlost koja zalazi i automatski aktiviraju farove. Farovi se automatski uključuju, čak i kada ulazite u tunel. Automatski farovi su dostupni kao dodatna oprema, uz doplatu.

  Grejanje vetrobrana, Quickclear

  Kada pritisnete taster instalirali grejači brzo će ukloniti led ili sneg sa vetrobranskog stakla, tako da ne morate da obavljate neprijatan dopunski rad u hladnim danima. Dostupno kao dodatna oprema, uz doplatu.

  Fordov sistem za sprečavanje utakanja pogrešnog goriva, Easy Fuel

  Zahvaljujući ovom sistemu,  Vaš Transit je praktično nemoguće dopuniti pogrešnim tipom goriva, jer pogrešna mlaznica za gorivo jednostavno ne može da stane u otvor rezervoara. I zato što je rezervoar bez poklopca, Vi ste se zauvek oslobodili prljanja ruku.

  Spoljni retrovizori koji se automatski preklapaju

  Električno sklopiva ogledala na vratima se pritiskom na dugme preklapaju ka unutra, čime se izbegava slučajno oštećenje. Pored toga, zagrevaju se, da bi ste na niskim temperaturama imali jasan pogled, a opremljena su pokazivačima pravca (migavcima).

  Automatsko aktiviranje dugih svetala. Pomaže Vam da vidite, bez zaslepljivanja drugih.

  Automatska aktivacija dugih svetala je koristan pomoćnik u noćnoj vožnji, koji privremeno zasenjuje farove Vašeg vozila kada prepozna vozilo koje se primiče ili drugo vozilo ispred Vas, i tako sprečava da ne zaslepite druge vozače. Kasnije automatski prebacuje nazad - na duga svetla i tako Vam omogućava optimalnu vidljivost. Automatska aktivacija dugih svetala je dostupna kao dodatna oprema, uz doplatu.

   

   

   

  *Dostupno sa mobilnim telefonima koji podržavaju SYNC.

  Funkcija govorne poruke nije dostupna za telefone iPhone.

Bookmark & Share