Iskustvo u vožnji

Kombinacija dovršenog dizajna karoserije, naprednog sistema upravljanja i precizno umerene vozne dinamike, pridonose izuzetnom iskustvu vožnje za volanom Transit Couriera. Vrhunske tehnologije doprinose bezbednijoj vožnji i pojednostavljuju život, dok drugi sistemi omogućavaju izuzetno malu potrošnju goriva. Ako tome dodamo i izvrsno upravljanje, inače karakteristično za male automobile, možda ste upravo pronašli potpuno komercijalno vozilo za svoj posao.

 • Tehnologija

  Niz naprednih tehnologija koje su ugrađene serijski ili su na odabir kao deo dodatne opreme omogućiće Vam lakši, produktivniji i manje stresan radni dan. Veliki deo tih tehnologija ima i bezednosnu funkciju, kako za Vas, tako i za Vaš dragoceni ulog: automobil.

  ford Ford SYNC. Napredna hands-free tehnologija

  Ford SYNC omogućava upravljanje muzikom i prihvatanjem poziva na mobilnom telefonu putem jednostavnih intuitivnih glasovnih komandi. Na primer, ako je "kuća" u Vašem telefonu navedeno kao jedan od kontakata, dovoljno je da kažete samo: "Nazovi kuća" i sistem će automatski nazvati broj. Glasovne naredne možete koristiti i za reprodukciju pesama sa USB stika ili MP3/iPod plejera ili streaming muzike sa Vašeg telefona. Sistem će naglas izgovoriti i tekstualne poruke poslate na Vaš mobilni telefon. Ford SYNC se može izabrati na engleskom, nemačkom, francuskom i italijanskom jeziku.

  Lakša vožnja unazad

  Stubići, kante za smeće, niski zidovi… Zadnja kamera za pomoć prilikom vožnje unazad pokazuje na ekranu ugrađenom u retrovizoru sve što se nalazi iza Vas, a uključuje se automatski, kada odaberete stepen za hod unazad. Sistem pokazuje i virtuelne linije putanje vozila, pa Vam tako pomaže da se parkirate na malom i uskom parking mestu.

  ford Senzori zbog kojih parkiranje više neće biti stresno

  Senzori za merenje udaljenosti pri parkiranju pomažu vam odrediti udaljenost između vašeg automobila i bilo koje prepreke ispred ili iza vozila. Kada otkriju prepreku, uključuju zvučno upozorenje čija se učestalost povećava približavanjem prepreke.

  ford Manje zahtevna vožnja, ekonomičnije putovanje

  Tempomat, zajedno s prilagodljivim sistemom za ograničavanje brzine, pamti odabrano ograničenje brzine Vašeg kombija. Osim što štedi gorivo, smanjuje mogućnost prekoračenja brzine, a, kao i svi tempomati, održava odabranu brzinu, čineći vožnju opuštenijom, naročito prilikom dugih putovanja i vožnje po autoputu.

 • Udobnost i praktičnost

  Sinergija pametnog, modernog dizajna i tehnologija koje su u službi ispunjavanja Vaših potreba čine novi Transit Courier izuzetno ekonomičnim komercijalnim vozilom, poput neke praktične i udobne kancelarije na točkovima.

  ford Sigurno mesto za sve Vaše uređaje

  Postolje MyFord osmišljeno je za satelitsku navigaciju, pametni telefon i MP3 plejer, a opremljeno je priključkom za USB.

  ford Pametno i sigurno odlaganje

  Vaše vozilo je prepuno mudro osmišljenih prostora za odlaganje i čuvanje, kao svaki dobar radni prostor. Centralna konzola uključuje prostor za mape u veličini A4, tako da Vam one uvek mogu biti pri ruci. Dodatnu sigurnost nudi i fioka ispod sedišta u kojoj možete sigurno odložiti prenosni računar. Prednja vrata takođe nude izvrsnu iskorišćenost prostora, jer imaju držače za 1,5-litarsku i 0,6-litarsku bočicu, kao i držač za novac u metalu na vozačevoj strani.

  ford Udoban tokom cele godine

  Hladna jutra, vrući letnji dani.. Vaše vozilo će uvek imati prijatnu radnu temperaturu. Uz pomoć elektronskog klima urađaja sa automatski podesivom temperaturom (EATC), koja je na izbor kao deo dodatne opreme, samo odaberete željenu temperaturu unutrašnjosti vozila, a sistem je zatim kao takvu održava pomoću napredne klimatizacije. Kao dodatna oprema, moguć je izbor i grejanja oba prednja sedišta.

  ford Brisači koji se automatski prilagođavaju kiši

  Brisači vetrobrana sa senzorom za kišu uključuju se kada je na vetrobranu otkrivena vlaga, a zatim prilagođavaju svoju brzinu kako bi obrisali sve što trenutno vreme donese. Odaberite jednu od šest različitih brzina osetljivosti da bi odredili koliko se vlage mora akumulirati pre pokretanja brisača. Brisači vetrobrana sa senzorom za kišu dostupni su kao dodatna oprema u kompletu sa automatskim svetlima.

  ford Kolo upravljača koje se prilagođava Vašim potrebama

  Kolo upravljača je moguće vrlo lako prilagoditi po visini i dubini, pa ćete tako lakše namestiti svoj idealan, najudobniji položaj za vožnju.

  Vaše vozilo – Vaša kancelarija

  Novi Transit Courier ima ugrađenu funkciju mobilne povezanosti, pa je obavljanje poslova lakše nego ikada pre. Kabina je osmišljena tako da Vam pomaže da sačuvate stvari na dohvat ruke. Na izbor su jedna ili dve utičnice od 12 V, ulazi AUX i USB i držači za čaše, prostor za laptop ili A4 mape i ostava ispod sedišta.

  ford Svetla koja se uključuju automatski kada je to potrebno

  Novi Transit Courier ima senzore koji detektuju smanjeni nivo svetla i automatski aktiviraju svetla na vozilu. Na primer, pri ulasku u tunel. Vožnja sa takvim svetlima je jednostavnija i bezbednija. Automatska svetla su dostupna kao dodatna oprema u kompletu sa brisačima čiji se rad automatski prilagođava kiši.

  Potpuna audio opremljenost za svaku vožnju

  Na izbor je osam In-car entertainment sistema (ICE) i svi su opremljeni radiom AM/FM i priključcima USB/AUX i zato nikada nećete biti uskraćeni za muziku, novosti ili najnovije informacije o stanju na putevima. Prednji zvučnici imaju odvojene visokotonce i niskotonce kod svih auto zvučnih sistema, osim kod sistema ICE, koji ima samo nisko namešten radio (paket 1 i 2). Visokotonski zvučnici ugrađeni su u A-pojačivač zvuka za vrhunski kvalitet zvuka.

  ford Vetrobransko staklo brzo se čisti uz funkciju Quickclear

  Pomoću ove pametne funkcije u ledena zimska jutra lakše ćete krenuti na put. Jednostavno pritisnite dugme i sistem će odmrznuti staklo u samo nekoliko sekundi, čak i kod temperatura ispod nule.

  ford Fordov Easy Fuel sistem za sprečavanje sipanja pogrešnog goriva

  Zahvaljujući Easy Fuel sistemu u Vaš kombi je praktično nemoguće natočiti pogrešnu vrstu goriva jer pogrešna mlaznica jednostavno neće odgovarati. Kod Easy Fuel sistema nema čepa na rezervoaru, pa tako ni uprljanih ruku.

Bookmark & Share