Bezbednost i zaštita

Novi Transit Courier uključuje brojne pametne tehnologije, čiji je cilj da pomogne u zaštiti Vas, Vaših putnika i tereta. To su, na primer, tehnologije koje smanjuju opasnost proklizavanja na mokrim ili ledenim površinama, automatski pomažu pri iznenadnom skretanju ili kočenju, pomažu kod uspostave hitnih poziva ili olakšavaju kretanje na uzbrdici. To su i sistemi koji omogućavaju zaključavanje i otključavanje pojedinih vrata, sa senzorima za pokrete koji pomažu zaštiti Vašeg tereta i koji alarmiraju čak i kada je akumulator isključen.

 • Pomoć vozaču
  ford

  Ford SYNC sa funkcijom Pomoć u opasnosti može pozvati pomoć i kada Vi to ne možete

  Bitan deo sistema Ford SYNC, koji može spasiti život, jeste Pomoć u opasnosti. U slučaju nezgode u kojoj je aktiviran vazdušni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, ova tehnologija umesto Vas može automatski da pozove nadležne hitne službe. Možete uspostaviti poziv i razgovor sa hitnim službama, ako Vam je to potrebno. Sistem će posredovati ključne informacije, ako što su GPS-koordinate, čak i ako niste pri svesti.*

  *Fordova Pomoć u opasnosti deluje u više od 30 evropskih država. Ova funkcija deluje kada je povezana sa mobilnim telefonom koji imate sa sobom, kada se aktivira vazdušni jastuk (ne uključuje vazdušne jastuke za kolena) ili kada senzor koji prepozna udarac isključi pumpu za gorivo. Govorna funkcija i Pomoć u nuždi nisu na raspolaganje na svim evropskim jezicima.

  Dodatni nadzor pri kretanju uzbrdo

  Sistem pomoći pri kretanju na uzbrdici sprečava klizanje vozila unazad. Radi na način da održava pritisak na kočnicu dodatne 2,5 sekunde i time daje više vremena za prebacivanje stopala sa papučice kočnice na papučicu gasa. Sistem je takođe koristan prilikom kretanja i zaustavljanja na klizavim površinama.

  Optimalna vuča uz minimalan napor

  Naš napredni sistem za dinamičku kontrolu vuče (TCS) sprečava prekomerno proklizavanje točkova i pruža optimalnu vuču, prenos snage i stabilnost u trenutku kada su najviše potrebni. Sistem stalno prati i prilagođava količinu snage koja je dodeljena svakom točku - da bi se obezbedio najbolji mogući kontakt sa podlogom i vuča prilikom ubrzavanja.

  Upozori ako padne pritisak u pneumaticima

  Bitno je uvek imati pravilno napumpane pneumatike, čime štedite gorivo, čuvate pneumatike i brinete za svoju bezbednost. Zato senzori prate svaki točak i upozoravaju Vas ukoliko dođe do problema, tako da možete lako zaustaviti vozilo, proveriti i ponovno napumpati pneumatik ili ga, po potrebi, i zameniti.

 • Bezbednost
  ford Pouzdanost u zahtevnijim slučajevima

  Elektronski program za kontrolu stabilnosti (ESC) objedinjuje niz tehnologija, koje su napravljene da bi ponudile veći nadzor nad vozilom i koje će Vas učiniti bezbednijim. Senzori, na primer, neprestano kontrolišu brzinu svakog pojedinačnog točka, ugaonu brzinu automobila (kao i smer) i zakretni ugao kola upravljača. Ukoliko morate oštro da zavijete u desno ili u levo, kako biste izbegli prepreku na putu, ESC precizno uravnotežuje snagu kočenja između pojedinih točkova i tako smanjuje snagu motora. To pomaže da se smanji proklizavanje, vozilo je stabilnije i lakše je upravljati njime. ESC i sprečavanje proklizavanja pogonskih točkova ujedno mogu smanjiti opasnost od okretanja točkova u prazno na mokrim ili ledenim površinama.

  Više snage za hitno skretanje

  Pomoć kod skretanja u nuždi (EBA) Vašem kombiju omogućava najveću efikasnost kod skretanja u nuždi. Ovaj sistem prepoznaje koliko ste snažno pritisnuli kočnicu i tu silu po potrebi automatski povećava.

  Zadnje upozorenje pri naglom kočenju

  Sistem upozorenja pri naglom kočenju (EBL) automatski treperi svetlima kočnica i upozorava druge vozače kada iznenada započnete naglo kočenje.

  Stalna zaštita od prevrtanja

  Sistem za sprečavanje prevrtanja (ROM) prati vaš kombi i prepoznaje opasne uslove zbog kojih bi vozilo moglo da se prevrne. Sistem nakon toga uključuje ESC, koji nadzire brzinu i vraća vozilu stabilnost.

  Napredni sistemi za sigurnije kočenje

  ABS sistem i elektronska raspodela kočione snage (EBD) omogućavaju veći nadzor nad kočenjem.

  ford Poboljšani sistem vazdušnih jastuka

  Novi Transit Courier je dostupan sa vazdušnim zavesama, prednjim i bočnim vazdušnim jastucima za vozača i suvozača kao i sa poboljšanim aktivatorima sistema. Na ključnim tačkama u vozilu nalaze se i napredni senzori koji garantuju brzu i kontrolisanu reakciju.

 • Zaštita

  Opsežan niz sigurnosnih sistema pomaže u zaštiti tereta i kombija od krađe: to je vrlo bitno, naročito u situacijama kada ne možete birati gde ćete parkirati.

  ford Vi birate koja vrata želite da zaključate i otključate

  Novi Transit Courier je serijski opremljen sa daljinskim centralnim zaključavanjem. U ovom novom sistemu zaključavanje je sigurnije nego ikad. Zbog toga možete otvoriti svaka pojedinačna vrata, bez automatskog otključavanja ostalih vrata. Ostala vrata ostaju čvrsto zaključana sve dok je pritisnut bezbednosni prekidač na vozačevim vratima. Ovaj prekidač se može koristiti za kontrolu zaključavanja i otključavanja svih vrata vozila.

  Dve vrste alarmnih sistema sa visokim performansama

  Spoljna alarmna zaštita (dodatna oprema) štiti Vaše vozilo tako što se uključi ako se vrata otvaraju na silu. Za još veću zaštitu odaberite alarmni sistem Thatcham Category 1. Ovaj sistem se automatski uključuje kada zaključate vozilo i emituje snažan zvučni signal prilikom upada u vozilo, kod podizanja vozila ili ako senzori pokreta raspoznaju ikakvo kretanje u unutrašnjosti vozila.

  Dodatni nezavisni alarm

  Zvučnik sa rezervnom baterijom je dodatni, pomoćni alarmni sistem. On aktivira sirenu kada se aktivira glavni alarm. Opremljen je svojom baterijom i aktivira se čak i ako je neko raskačio priključke za akumulator.

Bookmark & Share