Tehnički detalji

Tourneo je opremljen širokim spektrom novih fukcija dizajniranih da upotpune doživljaj tokom vožnje. Vaši putnici ćeuživati u prostranoj kabini sa malo buke i konforom kao kod putničkih vozila.


Bezbednost tokom vožnje

Prednje i zadnje disk kočnice sa ABS sistemom, EBD-om koji sprečava zaključavanje zadnjih točkova, BTCS-om koji sprečava proklizavanje prilikom kretanja, ESP sa HSA - svi sistemi Vam pomažu da kontrolišete vozilo u svakoj situaciji.

Ručica birača brzina montirana na prednjoj konzoli

Nalazi se nadohvat ruke za lakše biranje brzina. Lokacija ručice birača takođe ostavlja neispunjen prostor na podu vozila i daje vozaču i suvozaču više prostora.

Putnička sedišta

Vaši putnici se mogu opustiti u prostranom konforu bilo da izaberete model sa 9, 12, 15 ili 17 sedišta. I bez obzira na dužinu putovanja, oni će ostati bezbedni jer znaju da su zaštićeni podesivim po visini naslonima za glavu i dijagonalnim pojasom sa tri fiksacione tačke.

 

Prednja svetla

Tehnologija osvetljenja ukod Tournea je dizajnirana da učini noćnu vožnju lakšom, bezbednijom i udobnijom. Dizajnirali smo prednja svetla da obezbede maksimum svetla u svim uslovima - velika sočiva mogu takođe podržati i opciona svetla za maglu koja čine vožnju lakšom u uslovima smanjene vidljivosti. Takođe, ako je vozilo opremljeno opcionim auto svetlima, ona će se uključiti kada senzori detektuju smanjenje inteziteta svetlosti, što znači da nećete morati da ih uključite za vrem sumraka ili noću ili dok idete kroz tunel.

Inovativni branici

Da bi olakšali čišćenje vetrobranskog stakla, dodali smo prag na braniku. Ovi ranici su sastavljeni iz tri dela tako da je zamena jednostavnija i jeftinija ukoliko dođ do oštećenja.

Zadnja vrata

Glazirana zadnja vrata sa duplim sistemom brisača čine kabinu osvetljenijom. Zadnji prozori su opremljeni sa automatskim brisačima koji se automatski uključuju prilikom selektovanja hoda unazad.

Sigurnosni alarmi

Možete mirno spavati bez obzira gde ste parkirali. Vaš Tourneo je opremljen alarmom koji uključuje poslednju reč tehnologije kao unutrašnji skener i "battery back-up" sistem daosiguraju Vašu investiciju. Transit Minibus takođe je opremljen:

  • Passive Anti-Theft Sistem (PATS) onemogućava startovanje motora kada ključ nije u bravi. Motor možete zaverglati samo prilikom korišćenja jedinstveno iskodiranog ključa.
  • Dodali smo i čeličnu zaštitu mehanizma za zaključavanje tako da mogu izdržati udare macola.
  • Jedinstveni "lock-in-latch" sistem eliminiše kablove i osovine izmežu brave i cilindra
  • Centralno ili duplo zaključavanje, otvaranje poklopca motora uz pomoć ključai poklopac otvora za sipanje goriva na zaključavanje odvraća potencijalne provalnike
  • Zaštićeni rezervni točak
  • Vidljivi broj šasije
Sve činjenice navedene gore mogu smanjiti troškove osiguranja Vašeg vozila.

Tempomat

Kontrolisan sa dva prekidača ugrađenim na četvorokrakom, presvučenom kožom, upravljaču tempomat čini dugačke vožnje znatno podnošljivijima. 

Bookmark & Share