Bezbednost i sigurnost

Tourneo može preći velike udaljenosti svake godine čuvajući putnike i tovar bezbednim i sigurnim sve vreme.


Bezbednost vozača

Rigidna karoserija dizajnirana sa protekcijom na udar pruža Vama i Vašim putnicima maksimalnu bezbednost. Standardna oprema podrazumeva prednje stubove protiv udara, kolabrirajući stub upravljača da bi se izbegle potncijalne povrede tokom sudara i delovi karoserije koji apsorbuju silinu udara.

Bezbednost putnika

Bezbednost Vaših putnika je na prvom mestu. Uložili smo mnogo truda da dizajniramo prve u klasi bezbdnosne sisteme. Vazdušni jastuci su postavljeni za vozača i suvozača, dok su sva sedišta opremljena sa bezbednosnim pojasevima. Drugi red je opremljen sa ISOFIX tačkama za fiksiranje dečijeg sedišta. Sva sedišta imaju takođe po visini prilagodljive naslone za glavu za poboljšanje konfora tokom dugih putovanja. Za dodatnu bezbednost možete poručiti "Emergency Safety Pack" koji uključuje paket prve pomoći i aparat za gašenje požara.

Bezbednost u vožnji

Rad je sam posebi težak zato smo dizajnirali Tournea da bude lak za upravljanje i vožnju.

Prednji i zadnji točkovi sa disk kočnicama, ABS i EBD sistemom, koji zajedničkom kombinacijom usklađuju kočionu silu između prednjih i zadnjih točkova. Ovo sprečava zadnje točkove da se zaglave posebno kada je vozilo prazno.

Upravljanje vozilom je olakšano i ugradnjom ESO na dizel vozilima, prvi u auto industriji. Ovaj sistem automatski usklađuje snagu motora i silu kočenja da bi se izbeglo bežanje vozila sa pravca. Vozila sa ESP takođe imaju i HLA kao standardnu opremu - što čini kretanje na uzrdici lakšim i nezahteva upotrebu ručne kočnice.

Tourneo je takođe opremljen sa veoma korisnim sistemom zvanim "Brake Traction Control System (BTCS)" koji pomaže kontrolisanju proklizavanja točkova prilikom kretanja vozila.

 

Sigurnosni alarmi

Možete mirno spavati bez obzira gde ste parkirali. Vaš Tourneo je opremljen alarmom koji uključuje poslednju reč tehnologije kao unutrašnji skener i "battery back-up" sistem daosiguraju Vašu investiciju.

Standardni bezbednosni sistemi

Tourneo takođe ima i sledeće bezbednosne mere:

  • Passive Anti-Theft Sistem (PATS) onemogućava startovanje motora kada ključ nije u bravi. Moto možete zaverglati samo prilikom korišćenja jedinstveno iskodiranog ključa.
  • Dodali smo i čeličnu zaštitu mehanizma za zaključavanje tako da mogu izdržati udare macola.
  • Jedinstveni "lock-in-latch" sistem eliminiše kablove i osovine izmežu brave i cilindra
  • Centralno ili duplo zaključavanje, otvaranje poklopca motora uz pomoć ključai poklopac otvora za sipanje goriva na zaključavanje odvraća potencijalne provalnike
  • Zaštićeni rezervni točak
  • Vidljivi broj šasije


Sve činjenice navedene gore mogu smanjiti troškove osiguranja Vašeg vozila.

  

Bookmark & Share