Iskustvo u vožnji

Snažan, a inteligentan.

Ford Ranger je od početka bio jedan od najangažovanijih pickup modela u sferi poslovanja.

Sada je dostupan sa proširenom lepezom naprednih tehnologija, koje će vašu vožnju učiniti prijatnijom, sigurnijom i ekonomičnijom.


fordTempomat, koji se automatski prilagođava

Adaptivni tempomat vam omogućava da odaberete brzinu kojom želite da vozite, a sistem će je sam održavati.
Ako senzor ugrađen u radar prepozna vozilo ispred, usporiće kako bi se zadržalo bezbedno odstojanje. Kada je put ispred ponovo prazan, sistem će ubrzati do prethodno zadate brzine.


fordSistem upozorenja od naletanja

Ovaj sistem vas upozorava kada otkrije potencijalni sudar sa automobilom ispred, te može pomoći da se izbegne sudar.* Radar na prednjoj strani novog Rangera detektuje sporije vozilo u istom smeru i aktivira vizuelno i zvučno upozorenje kada mu se brzo približavate. Ako ne reagujete i nastavite da se približavate drugom vozilu, novi Ranger unapred priprema kočioni sistem kroz povećanu osetljivost pri kočenju, tako da će primeniti jaču silu zaustavljanja čak i ako pritisnete kočnicu lagano.
* Ovaj sistem je dizajniran kao dodatna pomoć u vožnji. Nije predviđen da zameni vozača i potrebu za kočenjem te ne aktivira kočnice automatski. Ako ne pritisnete papučicu kočnice i ne počnete da kočite, može doći do sudara.

fordIzbor 4x4 pogona za sve terene

Odaberite 4x2 za normalnu vožnju, visoki odnos 4x4 (H) za kod vožnje slabog intenziteta ili za blatnjavi put, a nizak osnos 4x4 (L) za izuzetno zahtevne terene.
Električno prebacivanje između 4x2 i 4x4 (H) omogućeno je i u vožnji, bez potrebe da se vozilo zaustavi.

fordNapredni sistem za ostanak u kolovoznoj traci

Sistem za održavanje kolovozne trake koristi kameru u prednjem delu vozila koja otkriva ukoliko dođe do nenamernog izlaska iz trake. Ovaj sistem prati linije kojima je oivičena kolovozna traka i upozorava vizuelnim signalom i podrhtavanjem upravljača. Ukoliko vozač suviše sporo reaguje ili uopšte ne odreaguje, sistem može ponuditi pomoć kako bi se vozilo bezbedno vratilo u svoju traku. Ova tehnologija namenjena je vožnji po bržim putevima sa više kolovoznih traka, tako da se sistem automatski isključuje pri brzinama manjim od 65 km/h.


fordPrepoznaje saobraćajne znakove

Ovaj sistem prepoznaje saobraćajne znakove i prikazuje ih na ekranu instrument table. Dostupan je kao dodatak uz sistem za održavanje kolovozne trake.

fordAutomatska duga svetla. Pomažu da vidite bolje, bez rizika od zaslepljivanja drugih vozača.

Automatska aktivacija dugih svetala je korisna opcija za noćnu vožnju, koja privremeno smanjuje intenzitet dugih svetala kada prepozna drugo vozilo ispred vas i na taj način sprečava da dođe do zaslepljivanja drugih vozača. Zatim automatski vraća duga svetla kako bi obezbedio optimalnu vidljivost. Ovaj sistem dostupan je kao dodatak uz sistem za održavanje kolovozne trake.

Bookmark & Share