Bezbednost i sigurnost

Bezbednost i sigurnost bez kompromisa.

Ojačanja kod novog Rangera pružaju zaštitu u kombinaciji sa serijskim vazdušnim jastucima za vozača i suvozača, bočnim vazdušnim jastucima, vazdušnim zavesama i vazdušnim jastukom za kolena vozača.
Sofisticirani sistem za elektronsku kontrolu stabilnosti pomaže vam da zadržite kontrolu nad vozilom. Vrhunski alarmni uređaj štiti vaše vozilo od krađe.


fordFord SYNC 2 sa funkcijom hitnog poziva

Važan deo sistema Ford SYNC 2 predstavlja funkcija hitnog poziva u slučaju nužde *. Ova funkcija, koja vam može spasiti život, predviđena je da vam na vašem jeziku pomogne kada je potrebno da uputite hitan poziv, uz davanje lokacije vašeg vozila hitnim služabama. Sistem će proslediti ključne informacije, kao što su GPS koordinate, čak i ako ste u nesvesti.
* Ford asistencija u hitnim slučajevima funkcioniše u više od 30 evropskih zemalja. Ova funkcija radi kada je SYNC 2 uređaj umrežen sa kompatibilnim mobilnim telefonom koji imate kod sebe i kada se vazdušni jastuci aktiviraju (ne uključujući vazdušni jastuk za kolena vozača) ili kada senzor detektuje sudar i isključi sistem za dovod goriva. Funkcija još uvek nije dostupna na svim evropskim jezicima.

fordKontrola vožnje sa prikolicom

Pomoć kod oslanjanja prikolice (TSA) otkriva vijuganje ili nepravilnosti u oslanjanju prikolice, te pomaže u takvim situacijama i obezbeđuje veću kontrolu pri vuči. Vozilo će usporiti zahvaljujući smanjenju obrtnog momenta i postepeno će povećati kočionu silu koja deluje na točkove.

fordDodatna kontrola prilikom spuštanja

Sistem za pomoć pri spuštanju niz strmi nagib (HDC) osmišljen je tako da reguliše brzinu kretanja u vožnji nizbrdo van asfalta. Vozač ne mora da pritiska ni pedalu kočnice niti gasa, a sistem funkcionoše kako u vožnji napred, tako i unazad.


fordESC daje potpunu kontrolu u svim uslovima

Elektronska kontrola stabilnosti konstantno prati ponašanje vozila i otkriva bilo kakve nepravilnosti kao što su zanošenje ili proklizavanje te automatski koriguje putanju i položaj vozila. Ovaj sistem je implementiran da bi vam pomogao u upravljanju vozilom, a takođe može biti od pomoći kod skraćivanja zaustavnog puta kod naglog kočenja.

fordStalna zaštita od prevrtanja

Sistem za sprečavanje prevrtanja (ROM) prati vozilo i prepoznaje opasne situacije u vožnji koje mogu dovesti do prevrtanja vozila. Tada sistem aktivira elektronsku kontrolu stabilnosti koja na odgovarajući način interveniše i smanjuje brzinu kako bi se uspostavila optimlana stabilnost vozila.

fordPomoć pri poslasku uzbrdo

Asistencija pri polasku na uzbrdici (TSA) funkcioniše tako što na kratko sprečava da dođe do kretanja vozila unazad. Aktiviranje kočnice u trajanju od dve i po sekunde daje vam više vremena i kontrole da prebacite nogu sa papučice kočnice na papučicu gasa.


fordOptimalno prianjanje uz minimalan napor

Napredni sistem za kontrolu proklizavanja (TCS) sprečava da dođe do nekontrolisane rotacije točkova „u prazno", a takođe omogućava optimalno držanje, prenos snage i stabilnost kada je to najpotrebnije. Sistem kontinuirano prati i prilagođava količinu energije koja ide do svakog točka vozila, kako bi osigurao najbolji mogući kontakt sa podlogom i optimalno prianjanje prilikom ubrzavanja.

fordFleksibilna kontrola stabilnosti

Fleksibilna kontrola tovara (LAC) utiče kalibriše rad sistema elektronske stabilnosti u zavisnosti od tereta koji se transportuje u Rangeru. Ova funkcija obezbeđuje maksimalnu stabilnost i kontrolu nad vozilom, bez obzira da li je bez ono tovara ili je maksimalno opterećeno.

Više snage pri naglom kočenju

Asistencija pri naglom kočenju (EBA) omogućava maksimalno efikasno kočenje u iznenadnim situacijama. Ovaj sistem prepoznaje koliko ste snažno pritisnuli pedalu kočnice i, ukoliko je potrebno, pojačava intenzitet sile kočenja. U takvim situacijama stop svetla počinju da trepere kako bi vozači iza prepoznali da ste započeli sa naglim kočenjem.


fordKoordinisani sigurnosni sistemi reaguju u deliću sekunde

Pored ojačanja na šasiji i kompleta vazdušnih jastuka, inteligentni sistem zaštite (IPS) kod Rangera i obuhvata i uvlačenje upravljača i papučica u cilju smanjenja rizika od nastajanja povreda pri sudaru.

Upozorenje na pad pritiska u pneumaticima

Pravilan pritisak u pneumaticima je izuzetno važan jer utiče na vozne karakteristike,bezbednost, nivo potrošnje goriva i samih pneumatika. Zbog toga su ugrađeni senzori koji konstantno prate pritisak pneumatika u svakom točku ponaosob Therefore, sensors constantly monitor each wheel and will warn you if a problem occurs so that you can stop, check and refill the tire or wheel change.

fordČuvar i zaštitnik vašeg automobila

Sofisticirani alarmni uređaj sa imobilajzerom (Thatcham - kategorija 1) ima zadatak da odvrati kradljivce i spreči krađu vašeg automobila ukoliko dođe do provale.

Bookmark & Share