Zaljubljenici u Ford za upravljacem novih modela

 

Prvi put od kako organizuje okupljanje svojih članova, Ford klub Srbija je 23. juna za sponzora i partnera zanimljivog druženja imao generalnog uvoznika Ford automobila i lakih komercijalnih vozila, kompaniju Grand Motors. Prvo ovogodišnje druženje članova Ford kluba je bilo posvećeno obeležavanju 110 godina od formiranja Ford Motor Company.

 

Po toplom, ali lepom vremenu na Kartodromu Ada Huja, na početku beogradskog naselja Višnjica, okupilio se stotinak vlasnika i zaljubljenika u Ford automobile iz cele Srbije. Događaju je prisustvovao i predstavnik Ford kluba Hrvatska, pa je manifestacija poprimila međunarodni karakter.

 

Na parkingu ispred kartodroma je organizovana svojevrsna izložba starijih, odlično očuvanih i još bolje održavanih Fordovih automobila, ali i nekoliko sasvim novih vozila iz ponude Grand Motorsa i Forda. Naspram vremešnih modela Taunus, Escort, Capri, Focus, Fiesta, Mondeo...stajali su i neki od njihovih današnjih naslednika – Focusi u nekoliko verzija, potpuno novi B-MAX i Fiesta u novom ruhu.

 

Svi zainteresovani su imali mogućnost da se na kružoj stazi Kartordoma Ada Huja na kratko upoznaju sa nekim od voznih karakteristika izloženih modela, kao i da iz prve ruke - od predstavnika Grand Motorsa - dobiju informacije o aktuelnoj ponudi automobila i lakih komercijalnih vozila poznate marke.

 

„Vožnja novih Fordovih modela stvarno predstavlja uživanje. Zadivljuje koliko su automobili ove marke u tehničkom i tehnolškom smilsu napredovali u samo nekoliko proteklih godina“ – bio je jedan od komentara koji je mogao da se čuje posle prvih krugova u novoj Fiesti.

„Rešenje sa kliznim zadnjim vratima je odista genijalno. B-MAX je idealan automobil za porodice sa malom decom, ali i za sve one kojima treba izuzetno lak, brz i natprosečno širok pristup zadnjim sedištima“ – komentarsilali su oni koji su prvi put seli u sasvim novi model u Fordovoj ponudi.

 

  „Koliko snage i kakva silovita ubrzanja iz motora od samo 1.600 ‘kubika’! Novi EcoBoost motor je stvarno čudo od tehnike!“ – tako su zaljubljenici u Fordove ocenili novi, brojnim priznanjima nagrađen pogonski agregat ugrađen u Focus treće generacije.

 

I dok su novi modeli svedočili o Fordovim aktuelnim dizajnerskim, tehničkim, tehnološkim i proizvodnim dostignućima, najstariji „eksponat“ na mini izložbi na parkingu Kartodroma Ada Huja – veteran iz davne 1931-ve, legendarni model A – najbolje je ilustrovao koliko su dugovečni automomobili ove marke. „Starinu“ u odličnoj voznoj kondiciji na tradicionalno okupljanje Fordovaca su dovezli otac i sin, Milan i Marko Pupovac iz Boleča.

 

„Ovaj oldtajmer ima vrlo zanimljivu istoriju – nekada je pripadao nemačkoj porodici Bajer, koja je u celom svetu čuvena po proizvodnji aspirina“, s pravom se pohvalio gospodin Milan Pupovac. „I kada sam ga pre nekoliko godina dovezao iz Nemačke bio je u odličnom stanju, ali smo sin i ja uložili i trud i novac da blista u punom sjaju i da na ulici ili na putu, uprkos decenijama ’u točkovima’, bude ravnopravan i pouzdan učesnik u saobraćaju“, dodaje gospodin Milan.

 

 

S leva na desno: Marko Stefanović, predsednik Ford klub Srbija; Dejan Tasić, član Ford klub Srbija; Boško Babić, gost iz Ford klub Hrvatska i Bojan Gavrilović, sekretar Ford klub Srbija

Marko i Milan Pupovac kraj svog Forda A iz 1931.


 

 

Bookmark & Share