Potpuno novi Ford Tourneo Connect je prvi kompaktni putnicki ven koji je postigao maksimalnih 5 zvezdica za bezbednost na Euro NCAP testovima

Potpuno novi Ford Tourneo Connect je prvi kompaktni putnički ven koji je postigao maksimalnih 5 zvezdica za bezbednost na Euro NCAP testovima

 

Potpuno novi Ford Tourneo Connect, prvi u klasi, postigao rejting od maksimalnih pet zvezdica za bezbednost na crash testu nezavisne institucije Euro NCAP

 

Kompaktan putnički ven postigao rezultat od 94 odsto poena za zaštitu odraslih, 83 odsto za ukupnu zaštitu

 

Jedini u klasi, Ford takođe drži maksimalnu Euro NCAP ocenu za bezbednost za veći putnički kombi Tourneo Custom

 

 

KELN, Nemačka, 27. novembar 2013. – Potpuno novi Ford Tourneo Connect je prvi kompaktni putnički ven nagrađen sa maksimalnih pet zvezdica za bezbednost od strane nezavisne institucije koja sprovodi crash testove novih vozila Euro NCAP.

 

Svestran Tourneo Connect je ostvario rezultat od 94 odsto poena za zaštitu odraslih putnika, 85 odsto za zaštitu dece, a 83 odsto u ukupnom ocenjivanju.

 

Maksimalno postignutim rejtingom, Tourneo Connect sledi prvog u klasi sa pet zvezdica za bezbednost, veću, putničku cerziju Tournea Custom, koji i dalje ostaje jedino vozilo u svojoj klasi sa „zarađenih“ pet zvezdica.

 

"Tourneo Connect daje aktivnim porodicama prostor i svestranost koji su im potrebni da žive život punim plućima", kaže Stephen Lesh, glavni programski inženjer za Tourneo Connect u Ford Evropa. „Ova značajna potvrda iz Euro NCAP pokazuje da znamo koliko je bezbednost važna i za naše klijente."

 

Potpuna nova putnička verzija  Tourneo Connecta je projektovana da pruži izvanrednu zaštitu putnicima i pešacima u svim situacijama udesa. Baziran na istoj globalnoj Fordovoj platformi, koju deli sa ostalim vozilima ocenjenim sa pet zvezdica - kao što su Focus, C-MAX i nova generacija modela Kuga, Tourneo Connect je podvrgnut programu od više od 100 punih crash testova sa vozilima i više od 10.000 testova simuliranih na kompjuterima.

 

Vozač i putnici su zaštićeni izuzetno čvrstom karoserijom od čelika, sa 53 odsto strukture izgrađene od čelika visoke i ultra visoke čvrstoće, uključujući i 16 odsto komponenti napravljenih od boron čelika ultra visoke čvrstoće.

 

Ford nudi sveobuhvatan bezbednosni sistem kao standard na vozilu Tourneo Connect, uključujući vazdušne jastuke i bočne vazdušne jastuke za vozača i suvozača na prednjem sedištu i vazdušne zavese u prednjem i zadnjem delu. Vozilo nudi ISOFIX montažne tačke na dva spoljna sedišta u drugom redu, kojima je na Euro NCAP postigao 100 odsto poena za jednostavnost instalacije bezbednosnog sedišta za dete.

 

 

Tourneo Connect je takođe projektovan sa širokim spektom funkcija u prednjem delu vozila kojima se smanjuje rizik od povrede pešaka, uključujući i inovativni dizajn prednje haube, vetrobrana i instrument table - da bi se smanjio rizik od povreda glave.

 

Funkcije koje prvi u segmentu nudi Tourneo Connect kako bi se poboljšala bezbednost putnika i udobnost uključuju i Active City Stop sistem, konstruisan da pomogne vozačima da izbegnu sudare pri niskim brzinama sa stacionarnim ili sporije krećućim saobraćajem ispred vozila i Fordov glasom aktiviran sistem povezivanja u automobilu, SYNC, sa funkcijom pozivanja pomoći u hitnim slučajevima, koji može da pomogne putnicima da pozovu pomoć u slučaju sudara.

 

"Sveobuhvatan paket koji uključuje sistem pomoći vozaču za podešavanje brzine, standardne podsetnike o vezanosti pojaseva na prednjim sedištima i autonomni sistem kočenja pri niskim brzinama Active City Stop, čini Tourneo Connect atraktivnom ponudom vlasnicima koji posebno vode računa o bezbednosti", rekao je Michiel van Ratingen, generalni sekretar Euro NCAP.

 

Bookmark & Share