Novi Mondeo hit Sajma automobila u Budvi

Na 18. Jadranskom sajmu automobila u Budvi (7-11. oktobar), novi Ford Mondeo poneo je titulu „Hit sajma“, čime je još jednom dokazao da se radi o automobilu koji uživa veliko poštovanje i izaziva interesovanje javnosti gde god da se pojavi. Tako je bilo i ovoga puta, na izložbenom prostoru kompanije Pegasus auto, ovlašćenog prodavca i servisera vozila marke Ford za Crnu Goru. Ovo laskavo priznanje novom Mondeu dodelio je stručni žiri sastavljen od automobilskih novinara – Čedomir Brkić (Reli) predsednik žirija, Danijel Čelecki (RTCG1, emisija ABS), Dejan Satarić (časopis Auto), Petar Nikolić (emisija Na točkovima), Saša Marković (DN Vijesti) i Siniša Bulatović (magazin Autoshop).

 

Novi Ford Mondeo dolazi sa mnogobrojnim tehnološkim inovacijama, među kojima se izdvajaju adaptivna Ford Dynamic LED svetla, aktivni sistem pomoći pri parkiranju i sigurnosni pojasevi sa vazdušnim jastucima na zadnjim sedištima, koji predstavljaju pravu revoluciju na polju pasivne bezbednosti i zaštite putnika.

Tu je i napredni SYNC sistem druge generacije sa ekranom od 8 inča osetljivim na dodir i glasovnim komandama koje omogućavaju jednostavno korišćenje telefona, navigacionog i multimedijalnog uređaja.

 

Novi Ford Mondeo je dostupan u tri karoserijske verzije – sa četvora, petora vrata i karavan. Izbor motora obuhvata tri EcoBoost benzinska i tri dizel agregata, snage od 120 do 240 KS. U ponudi su dva menjača – šestostepeni ručni i automatski Powershift, kao i dva paketa opreme Trend i Titanium.

 

 

 

Bookmark & Share