Novi Ford Transit Custom sa povisenim krovom dostupan kupcima sirom Evrope

Ford Motor kompanija je 25. septembra saopštila da u ponudu uvodi novu verziju jednotonskog komercijalnog vozila Transit Custom s povišenim krovom, koja nudi 20 odsto veću zapreminu od istoimenog vozila sa niskim krovom. Ova verzija je sada na raspolaganju za naručivanje u Evropi, sa isporukom kasnije ove godine.

 

Nova verzija Međunarodnog vena godine 2013. (International Van of the Year) je namenjena širokoj populaciji kupaca, uključujući građevinski sektor i kurirske službe i ima 370 mm veću visinu tovarnog prostora - sa rastojanjem od poda do krova od 1,78 metara, a nudi maksimalnu zapreminu do 8,3 kubnih metara (u varijanti sa ugrađenom punom pregradom).

 

Verzija sa povišenim krovom je jedinstvena u svom segmentu – sa svojom celočeličnom krovnom konstrukcijom koja nudi veću izdržljivost od kompozitnih krovnih panela, a uz to i mogućnost ugradnje krovnog nosača za maksimalno opterećenje krova do 100 kilograma.

 

"Ovo jeTransit Custom plus – stilski dopadljiviji, ekonomičniji i izdržljiviji od verzije sa niskim krovom, a uz to nudi dodatnu zapreminu za prevoz tereta", kaže David Gregory, glavni programski inženjer za Transit Custom u Ford Evropa. "Mi smo takođe sigurni da verzija sa povišenim krovom čuva sve one pametne karakteristike tovarnog prostora koje su korisnici tražili kada smo dizajnirali novi model."

 

Isporuke novog Transit Customa sa povišenim krovom počeće kasnije ove godine, a kupci imaju mogućnost da poruče iste sveobuhvatne opcije kao i kod verzija sa niskim krovom, uključujući kratko i dugo međuosovinsko rastojanje i široku paletu ukupne mase vozila i pogonskih grupa. Transit Custom sa povišenim krovom će biti dostupan sa karoserijskim verzijama van i kombi.

Shodno verziji sa niskim krovom, Transit Custom sa povišenim krovom takođe nudi najbolju u klasi funkcionalnost tovarnog prostora, uključujući bočna vrata sa širokim otvaranjem koja omogućavaju pristup natovarenim Euro paletama, kao i sposobnost da prevozi tri natovarene Euro palete, u varijantama i sa kratkim i sa dugim međuosovinskim rastojanjem.

 

Inovativne, novorazvijene funkcije tovarnog prostora uključuju: otvor u pregradi tovarnog prostora omogućava transport predmeta do 3 metara dužine, kao što su cevi ili merdevine, koji se bezbedno mogu smestiti unutar vozila (na verziji sa 3,4 metara dugim međuosovinskim rastojanjem); repozicionirane, DIN i ISO standardima kompatibilne kuke za pričvršćivanje tereta, koje se nalaze na bočnim stranicama karoserije, čime se povećava korisna površina za prevoz tereta i omogućava potpuno čišćenje poda; posebno prilagođena, jednodelna obloga prtljažnika nudi povećanu izdržljivost i jednostavno čišćenje; ultra bistro LED osvetljenje u prostoru za teret sa četiri LED jedinice visokih performansi. 

 

Transit Custom sa povišenim krovom takođe nudi izuzetno ekonomičnu potrošnju goriva sa emisijom CO2 od 178 g/km*, što omogućava unapređen 2,2-litarski Duratorq TDCi dizel motor sa opcionim Auto-Start-Stop sistemom. Troškovi vlasništva su dodatno smanjeni najdužim servisnim intervalima u klasi – jednom u dve godine ili na 50.000 km.

 

Transit Custom je jedini van u svom segmentu koji je uspeo da postigne maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP testovima bezbednosti, a verzija sa povišenim krovom takođe pruža napredne tehnologije, uključujući Ford SYNC sistem sa funkcijom pozivanja hitne pomoći, kameru za nadgledanje iza vozila, kontrolu ubrzanja, automatsko uključivanje/isključivanje dugih svetala, upozorenje o kretanju u traci (Lane Keeping Alert) i upozorenje o budnosti vozača (Driver Alert).

 

* Podaci o potrošnji goriva i emisiji CO2 su nastali u skladu sa tehničkim zahtevima i specifikacijama evropske uredbe (EC) 715/2007, uz najnovije izmene. Rezultati o potrošnji goriva se mogu razlikovati od rezultata u drugim regionima sveta zbog različitih ciklusa vožnje i propisa koji se primenjuju na tim tržištima.

 

 

 

 

Bookmark & Share