Ford Fiesta ponovo broj 1 u Evropi

Ford Fiesta je prošle godine po prodaji ponovo bila broj 1 u Evropi. Ford je prodao 293.663* Fieste u Evropi u 2013-toj, što ovaj model čini najprodavanijim malim automobilom u Evropi već drugu godinu zaredom.

 

"Fiesta se obraća kako kupcu kojeg privlače kvaliteti u vožnji, tako i vozačima koji su više koncentrisani na efikasnost u potrošnji goriva koju nudi nagrađivani 1,0-litarski EcoBoost motor", kaže Roelant de Waard, potpredsednik za marketing, prodaju i servis u Ford Evropa. "Od dinamične i praktične Fieste ST do ultra skromne nove Fieste ECOnetic, preko više od 11.400 varijanti – kupci malih automobila pronalaze Fiestu koja je dobra za njih."

 

Pogledajte linkove sa interesantnim sadržajem:

 

Foto link: https://media.ford.com/content/dam/fordmedia/Europe/en/2014/01/FordFiestaNo1AgainInEurope.jpg 

Infografik: https://media.ford.com/content/dam/fordmedia/Europe/en/2014/01/FordFiestaInfographic.jpg

YouTube link: http://youtu.be/uC4UOr-NHfU

Vine link: https://vine.co/v/MuqPHhFV0Q3

 

Pet zanimljivih podataka o Fiesti

 

Na raspolaganju je više od 11.400 različitih verzija Fieste

Najpopularnije boje su Frozen White, Panther Black i Moondust Silver

Svaka Fiesta sadrži oko 1 km električnih vodova

Fiesta se prodaje u 62 države u svetu

Zbog velike tražnje, Fordova fabrika u Kelnu, u Nemačkoj, ovog meseca uvodi dodatne smene i povećava dnevnu proizvodnju za 110 Fiesti

 

* JATO Dynamics podaci se baziraju na informacijama koje su dobijene od JATO Consult, kompanijinog ugovornog servisa za konsultantske usluge. Brojke su su zasnovane na podacma iz 30 evropskih država. Za više informacija posetite www.jato.com.

Bookmark & Share