Ford Fiesta broj 1 u Evropi tri godine zaredom

 

 

Ford Fiesta je i prošle godine broj 1 po prodaji malih automobila u Evropi.

 

U 2014. kupci na Starom kontinentu su preuzeli 308.999* Fiesti (po podacima JATO Dinamics/Consult) , što ovaj model svrstava na vrh piramide malih automobila u Evropi treću godinu uzastopno.

 

Među najpopularnijim verzijama je Fiesta opremljena Fordovim pionirskim, 1.0-litarskim EcoBoost benzinskim motorom, koji je i u 2014. dobio titulu Međunarodnog motora godine, takođe bez presedana treću godinu za redom.

 

"Vrhunski stajling i napredna tehnologija su ključni za nastavak popularnosti modela Fiesta, dok prepoznatljiva izdanja, dvobojne verzije Red i Black Edition, sa novim 1.0-litarskim EcoBoost motorom od 140 KS Fiestu i dalje drže ispred brojnih konkurenata", rekao je Roelant de Waard, potpredsednik za marketing, prodaju i servis u Ford Evropa. "Da bi zadovolji sve veću potražnju kupaca Ford automobila, povećali smo proizvodnju Fieste u našoj montažnoj fabrici u Kelnu, u Nemačkoj."

 

Fabrika u Kelnu će u februaru povećati proizvodnju Fiesti za 300 jedinica dnevno – na 1.850 vozila, dok je šest dodatnih vikend radnih smena zakazano u januaru i februaru.

 

Molimo, pratite linkove za pristup:

 

Foto link:

https://media.ford.com/content/dam/fordmedia/Europe/en/2015/01/Ftd-New-Ford-Fiesta-14.jpg

 

Infografik linkovi:

https://media.ford.com/content/dam/fordmedia/Europe/en/2015/01/Ford_bestsellingsmallcar_15.jpg

 

https://media.ford.com/content/dam/fordmedia/Europe/en/2015/01/fiesta_favourite_small_car_2014_EU_5.pdf

 

Vine link: https://vine.co/v/OTE7WMvwXDq

 

Youtube link: http://youtu.be/8mSvLpq2LdY

 

*JATO Dinamics podaci su zasnovani na informacije koje obezbeđuje JATO Consult, ugovorni parter kompanije za konsultantske usluge. Brojke su zasnovane na prodaji u 30 evropskih država. Za više informacija, posetite www.jato.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bookmark & Share