Ford odabrao Madrid za prvu svetsku test-vožnju focusa nove generacije

Ford je kao bazu za Focus Svetsku Test-vožnju odabrao Nacionalni institut za aero i svemirsku tehnologiju (INTA), u blizini Madrida. U osnovi poligon za aeronautička ispitivanja, INTA sa svojim bogatim dijapazonom podloga predstavlja idealnu lokaciju za različita dinamička ispitivanja i ima jedinstvenu ulogu u test vožnjama, i to pre nego što novi Focus stigne u prodajne salone.
“Na osnovu onoga što smo naučili na ‘Fiesta Movement’ i drugim medijskim promocijama, odabrali smo ovu jedinstvenu lokaciju kako bi kupcima i blogerima pružili jedno sasvim posebno iskustvo”, kaže Jim Farley, potpredsednik zadužen za globalni marketing, prodaju i servis. “Našim gostima se pruža mogućnost za jedinstveno, neponovljivo iskustvo za volanom novog Focusa, a u sklopu jednog poligona svetske klase.”
INTA stavlja na raspolaganje 10 različitih poligona i podloga i učesnicima omogućuje uživanje u širokom spektru ispitnih zadataka i vežbi.
Tokom ovog događaja u trajanju od tri dana, u periodu od 18. do 20. februara 2011. godine, kupcima i blogerima pružiće se prilika da novi Ford Focus dožive na jedinstven i novi način. Svaki ispit i svaki kurs trebalo bi da istakne neku novu osobinu - u dinamičkoj vožnji i tehnologiji vozila. Takođe će i lokalne humanitarne organizacije imati koristi od čitavog događaja.
Da bi uzeli učešće u Focus Svetskoj test-vožnji, prijatelji i poštovaoci širom sveta pozivaju se da pošalju jednostavnu video-aplikaciju u kojoj objašnjavaju zbog čega bi baš oni trebalo da budu deo ovog jedinstvenog događaja iza scene. U postupku prijavljivanja budući test-vozači pozivaju se da “pokrenu više od automobila” tako što će generisati donaciju čiji je tržišni ekvivalent u vrednosti od 10.000 američkih dolara, a namenjena je za određenu humanitarnu akciju po izboru učesnika iz kategorija borbe protiv gladi, obrazovanja i zaštite životne sredine/održivog razvoja.
Detalji prijave za Focus Svetsku test-vožnju mogu se preuzeti na Global Drive tabu na http://facebook.com/fordfocus. Učesnici Svetske test-vožnje biće odabrani na bazi niza kriterijuma uključujući i individualni kreativni sadržaj, društveni odziv na mreži i broj osvojenih glasova.
Od Focus Svetske test-vožnje svako će imati koristi: Fordovi inženjeri dobiće brzu povratnu informaciju od zainteresovanih i potencijalnih kupaca; vozači će imati priliku da vide novi automobil i pre nego što se pojavi u prodaji; prijatelji marke dobiće priliku da uživaju u vožnji svog života; a veliku korist imaće i humanitarne organizacije.
Potpuno novi Ford Focus nastao je kao rezultat globalnog programa razvoja proizvoda koji objedinjuje najbolje Fordove inženjere i tehnologije iz čitavog sveta. Focus će biti skoro identičan na 122 svetska tržišta na kojima će se naći u prodaji, sa 80 procenata zajedničkih delova.
Focus će se proizvoditi u Fordovim pogonima širom sveta, od Azije, preko Evrope do Severne Amerike. Novi Focus će u prodaji biti početkom 2011.

 

Novinske članke i fotografije u visokoj rezoluciji možete pogledati na http://media.ford.com.


  

Bookmark & Share