Donacija sanitetskih vozila

Američka ambasada i Grand Motors donirali vozila za hitnu pomoć
Ključeve šest vozila, koje poklanja Evropska komanda vojske SAD, uručila ambasadorka SAD u Srbiji, Meri Vorlik /Mary Warlick/

    Na prigodnoj svečanosti u poslovnom centru Grand Motorsa, uvoznika Fordovih vozila, ambasador SAD u Srbiji, Meri Vorlik, 27. septembra je uručila ključeve šest vozila za hitnu pomoć, koja je poklonila Evropska komanda vojske SAD, a tehnički za upotrebu pripremio Grand Motors.
    Vozila hitne pomoći su donirana Vojnomedicinskoj akademiji, Kliničko-bolničkom centru dr Dragiša Mišović i Institutu za majku i dete u Beogradu, Gradskoj bolnici u Kruševcu i Sektoru za vanredne situacije pri Ministarstvu unutrašnjih poslova. Uz ovih šest, Evropska komanda vojske SAD je donirala još šest vozila posebne namene, čija je predaja u toku: gradskoj bolnici u Kraljevu, Crvenom krstu Srbije i ispostavi Granične policije u Novom Pazaru. Vrednost svih 12 korišćenih vozila je 230.000 dolara.
    Ovom donacijom se potvrđuje posvećenost Ambasade SAD u Srbiji i Evropske komande vojske SAD u pružanju humanitarne pomoći i podrške narodu Srbije – kaže se, između ostalog, u saopštenju Ambasade SAD. Ovim se, takođe, odaje priznanje primaocima donacije na njihovom izuzetnom zalaganju, uslugama koje pružaju i konstantnoj angažovanosti na pružanju pomoći gde god je to potrebno – širom Srbije.
    „Predaja ključeva šest sanitetskih vozila je nastavak humanitarne saradnje Grand Motorsa i Ambasade SAD u Beogradu. Podsećam da je krajem prošle godine plod sličnog partnerskog odnosa bila donacija sanitetskog vozila Zdravstvenom centru u Vranju. Nadam se da ćemo sa ovakvim aktivnostima nastaviti“, rekao je između ostalog, direktor Grand Motorsa, Stanko Radić.
    „Naše partnerstvo sa Grand Motorsom je odličan primer kako jedna privatna firma može da utiče na zajednicu tako što će preuzeti korporativnu društevnu odgovornost i uzeti učešća u ovakvim javno-privatnim poslovima“, rekla je, između ostalog, ambasadorka Meri Vorlik. „Nadam se da će i druge privatne firme i preduzeća u Srbiji nastaviti da aktivno traže slične prilike kojima bi mogli da se reše neki problemi i poboljšaju životi ljudi u zajednicama u kojima posluju - kao što to vidimo na primeru današnje donacije. Takođe se nadam da će ova vozila omogućiti institucijama koja su primaoci donacije da bolje služe narodu Srbije i da pomognu ovoj zemlji na putu ka uspešnijoj i prosperitenijoj evropskoj budućnosti.“
    Zahvaljujući na donaciji, načelnik Sektora za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Predrag Marić je, između ostalog, rekao: „Ovo vozilo će biti iskorišćeno pre svega za zaštitu pripadnika u sektoru za vanredne situacije prilikom velikih intervencija i za nas je ovo u neku ruku istorijski dan jer smo sada prvi put dobili upravo ono što nam već duže vreme nedostaje.“
„Država Srbija i Ministarstvo odbrane su u poslednjih deset godina uložili velike napore u poboljšanju uslova lečenja građana Srbije“, rekao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja i rukovodilac vojnog medicinskog sektora, dr Zoran Vesić. „U svakom slučaju postoji još uvek velika potreba za dobrom opremom i ovakvim vozilima i sigiuran sam da će ova donacija u značajnoj meri unaprediti nivo zdravstvene zaštite koju pružamo našim građanima.“
Ambasadorka Meri Vorlik je ključeve doniranih vozila uručila direktoru Instituta za majku i dete, dr. Vladislavu Vukomanoviću, direktoru Kliničko-bolničkog centra dr Dragiša Mišović, dr Radisavu Šćepanoviću, direktoru Gradske bolnice u Kruševcu, dr Vojkanu Kuliću i zameniku načelnika VMA, pukovniku, doc. dr sc. med. Draganu Dinčiću.
 Ceremoniji u Grand Motorsu su prisustvovali i predsednik opštine Novi Beograd, Nenad Milenković i predsednik Skupštine opštine Novi Beograd, Živan Obrenović.

 


Ambasadorka SAD u Srbiji, Mary Warlick, o donaciji i saradnji sa Grand Motorsom

Predaja ključeva: s leva na desno Predrag Marić, Mary Warlick, Stanko Radić

Predaja ključeva: s leva na desno Dragan Dinčić, Mary Warlick, Stanko Radić, potpukovnik Ryan

Predstavnici donatora i primalaca donacije

 

Bookmark & Share